Cine face bine, trăieşte fericit!

 

            Fiecare om cunoaşte ce este bine şi rău, foarte puţini însă mai pot face dinferenţa dintre acestea două. Motivele sunt multiple. Unii transformă răul în bine şi îl prezintă ca ceva foarte bun, alţii transformă binele în rău. Este posibil şi una şi alta, fiecare se poate găsi în una din aceste două cazuri.

            În perioada de 1-7 iulie, împreună cu mai mulţi antrenori şi sportivi, am organizat o tabără de Taekwon-do pentru tineri, la Căuşeni. Pe teritoriul aceleiaşi  tabere era un grup de o sută şi ceva tineri adunaţi de către organizaţia „Corpul Păcii”. Tinerii aveau un program foarte încărcat cu diferite activităţi educaţionale. Tematica acelei tabere era „Schimbarea începe de la mine”, şi aici vreau să mă opresc puţin mai mult pentru ca să explic de ce răul uneori este transformat în bine, şi nimeni nu este conştient de acest lucru. Să înveţi un tînăr despre schimbare este o responsabilitate foarte mare, şi de felul cum îl înveţi şi ce îl înveţi depinde schimbarea. Înveţi pe tînăr să nu fumeze, el aşa va face, înveţi să un depindă de alcool, el aşa va face, îl înveţi să practice sexul doar în cadrul căsătoriei şi doar cu soţia lui, el aşa va face, şi vreau să menţionez că acest sa încercat să se înveţe doar că erau unele învăţături care le contrazicea pe toate.

            De exemplu activităţile cu caracter sexual, ca scenete, sau TVC, apoi disco şi etc. Am fost un martor întîmplător a multor scene cînd fetele erau aproape goale pe scenă, acelş lucru şi băieţii. Apoi erau încurajate prieteniile dintre bieţi şi fete , de exemplu l-am văzut pe un băiat de cel puţin trei ori cu cel puţin trei fete. Eu nu sunt un om învechit şi detaşat la agîndire însă cunosc foarte bine ce înseamnă aceste lucruri, şi poţi să înveţi zilnic pe cine doreşti însă dacă nu eşti exemplu atunci acest lucru nu are nici un sens, şi asta vroiam să spun că tinerii erau învăţaţi de bine, însă la punerea în practică era inversul. Paradoxul la toate acestea este că toţi liderii de acolo credeau şi încă cred că acest lucru este foarte bun, deci ei nu văd nici un pericol în faptul că fetele umblă dezbrăcate, sau că merg cu diferiţi băieţi în diferite locuri singuri. Sigur acest lucru nu mai duce la sex doar în căsătorie, sau la reţinere de la băut, fumat etc. Deci trăim vremuri cînd oamenii spun că acest rău este un bine pentru fiecare tinăr care doreşte să producă o schimbare. Eu personal nu am fost învăţat aşa, şi acuma am o soţie şi o familie fericită, datorită învăţătorilor mei care ma-u învăţat şi mă învaţă.

            De asemenea am mai uzit că sau unit cîteva organizaţii pornite să înlăture discriminarea minorităţilor sexuale din ţară. Ei de asemenea se bat în piept că acest lucru este un bine, însă el defapt este un rău groaznic care are urmări groaznice. Oamenii sunt aşa de buimăciţi că nu mai pot face diferenţa dintre bine şi rău, nu mai văd o deosebire din cauza oamenilor care prezintă răul într-o formulă bună.

            Fiind un om care studiez Biblia, am învăţat un verset care spune „Cine ştie să facă bine şi nu îl face săvîrşeşte un păcat” (Iacov 4:17). Cred că este timpul să facem bine, însă un aşa cum la dat D-zeu, şi nu cum oamenii îl vor, mai ales că acesta are ca sfîrşit o societate plină de imoralitate şi sărăcie.

            Este timpul să facem bine fiidncă numai aşa ne putem trăi viţa fericiţi şi împliniţi în toate privinţele. Ce-ar fi dacă nu ar mai exista minciună, omor, răutate, toate acestea se pot întîmpla numai dacă fiecare din noi învăţăm să le facem fiindcă fac perte din categoria celor bune, şi la rîndul nostru să învăţăm pe alţii, căci totul începe de la mine personal. Cu toţii ştim că oamenii care au făcut bine sunt pomeniţi chiar şi după moartea lor.

            Doresc spre final să spun că există oameni care nu vor vrea să înţeleagă ceea ce am spus eu, cărora nu le va conveni ceea ce am scris eu, fiindcă ei fac parte din categoria oamenilor care percep binele din perspectiva lor .

Noi însă să facem binele aşa cum la dat D-zeu pentru ca să fim fericiţi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s