Adoptiile tensionează relatiile homosexuale

Pe lângă riscurile si solicitările suplimentare suportate de un copil crescut de părinti homosexuali, a avea un copil poate tensiona si chiar distruge o relatie homosexuală. Uneori tensiunea începe chiar înainte de conceperea copilului: în unele cazuri ambele femei vor să poarte copilul si „negociază” cine s-o facă. În cazul în care cele două lesbiene prezintă de dependentă afectivă una de cealaltă, copilul poate introduce o distantă între ele. Dacă una sau ambele femei au intrat în cea relatie cu speranta că vor găsi acolo o mamă, atunci un copil poate destabiliza serios acea relatie.

În unele cazuri, nevoile femeii sunt împlinite de copil, asa că ea nu mai este interesată să răspundă nevoilor partenerei. O femeie explica:

Ce pot să spun? Îl iubeam pe copilul nostru si nu stiam cum să iubesc două persoane în acelasi timp. M-am îndrăgostit de copul iar partenera mea s-a simtit neglijată, respinsă si chiar abandonată.(14)

Deseori se adaugă solicitării si faptul că majoritatea persoanelor cu atractii homosexuale provin din familii disfunctionale. Aparitia unui copil contribuie deseori la reaparitia unor traume mai vechi:

Părintii mei se certau mereu când eram mici. Nu aveam nici o idee despre cum am putea fi afectati. Însă am fost. Am fost total nepregătit… a fi părinte a adus din nou în prim plan problemele din trecut.(15)

Desigur, a avea un copil poate genera probleme si într-un cuplu bărbat/femeie, în special dacă unul dintre cei doi intră în acea căsătorie cu probleme serioase, nerezolvate. Diferenta este în faptul că rezolvarea acelor probleme va cimenta relatia lor, prezenta copilului întărind legătura dintre ei. Atunci când sotii se „îndrăgostesc” de copiii lor, aceasta nu le reduce dragostea pentru celălalt, ci o îmbogăteste. Perechile homosexuale pot cere să aibă copii în speranta unui efect similar, însă cel mai adesea copilul va deveni un obstacol si un concurent pentru afectiune. Atunci când persoanele cu atractii homosexuale reusesc să-si rezolve problemele emotionale si să găsească un răspuns la nevoile lor neîmplinite, rezultatul este însăsi diminuarea atractiilor care stau la baza relatiei lor, disipând-o astfel.

Dale O’Leary

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s