12 Scaune

duzina.jpegI

Igor Sofroni este un om de afacere creştin care îşi activitatea desfăşoară in calitate de director la un magazin din centrul Capitalei, magazinul „O duzină de scaune”. Ceea ce face sa fie specială aceasta organizaţie este ajutor pe care ei il aduc în cultivarea valorilor creştine in inimile oamenilor, prin activitatea magazinului şi prin relaţiile pe care aceştia le zidesc cu clienţii. Magazinul este specializat în vânzare de scaune şi  mobilier, confecţionare de mobilă.

            Este interesant să urmăreşti cum totul a început şi cât de departe pot izbuti planurile omului chibzuit. D. Igor Sofroni, nici odata nu a planificat să se ocupe cu business-ul, mai mult decât atât lucra paznic la o cafenea şi era multumit de salariul pe care îl avea atunci. „Au fost momente în viaţă când încercam să înţeleg ce vrea Dumnezeu de la mine să fac, de altfel şi astăzi mulţi oameni caută, pentru că nu înţeleg cine sunt şi se află într-o căutare permanentă, iată de ce sunt frustraţi„. Într-o zi, un vechi prieten i-a propus un post de muncă foarte interesant dar la acel moment ireal. Să fie director la un magazin care încă nici nu exista. Pentru el asta însemna să laşi serviciul cît de cât cu un salar stabil să te apuci de ceva ce nu ai mai făcut vreodată. A trecut puţin timp şi el a luat totuşi decizia să rişte. În următorii trei ani a lucrat în calitate de director şi a început să înveţe tot mai mult în acea direcţii, aşa ca în scurt timp el a hotărît să-şi deschida propria afacere. Aşa a aparut Magazinul ” 12 scaune”- denumirea magazinului însemnânând  12 scaune pe care le-a împrumutat la începutul afacerii.

            Spuneam la început că această afacere are un scop nobil şi anume acela de aduce speranţă şi lumină oamenilor. Cinci ani la rând ei merg prin penetenciare vorbind cu cei deţinuţi, în scopul că să-i ajute să se schimbe şi nu m-ai ajungă acolo unde sunt, au cumpărat Biblii şi le-au dirstribuit la oamenii de acolo. Anul acesta cu ocauzia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, au trimis scrisori de felicitare deţinuţilor şi familiilor lor. Oamenii au rămas profund impresionaţi şi încurajaţi. Sunt multe lucruri pe care le sponsorizăm, fie că mergem prin orfelinate fie că ajutăm oamenii care apelează la noi, tot ce ne pune Dumnezeu pe inimă, facem.

D. Igor recunoaşte că tot ceea ce are este doar binecuvântarea lui Dumnezeu, şi cu cât mai mult ajută cu atât şi afacerea este binecuvântată. Atît el cât şi întreaga sa familie conştientizează acest lucru:” Mulţumesc Domnului pentru soţia mea care înţelege că toate câte le avem sunt datorită faptului că slujim. Dumnezeu binecuvintează pentru că noi binecuvântăm.

Exemplul dlui. Igor Sofroni poate fi o încurajare pentru ceilalţi oameni care au afaceri. Mă gândesc ce ar fi dacă toţi cei care fac afaceri ar face la fel, dacă nu s-ar gândi numai la binele propriu ci şi la binele apropelui cum să-l ajute, cum să-l ridice. Sfintele Scripturi ne spun: „Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s