Un tânăr şi-a înjunghiat mama pentru că nu-i dădea bani pentru băutură

Un caz uluitor s-a întâmplat in satul Costuleni, r. Ungheni, un tânăr este acuzat că şi-a omorât mama, pentru că aceasta refuza să-i mai dea bani pentru ca băiatul să-şi cumpere băutură, relevă DECA-press.

Tânarul Serghei Caziuc în vârstă de 24 de ani, fiind în stare de ebrietate, i-a cerut mamei sale bani pentru băutură. După o ceartă de cuvinte provacată de refuzul mamei de a-i da banii necesari, acuzatul si-a lovit mama in spate cu un cuţit de bucătărie.

Potrivit procurorului raionului Ungheni, Ion Procopciuc, la puţin timp după ce a fost lovită, femeia a decedat, expertiza medico-legală arătând că moartea a fost cauzată de leziunile corporale grave provocate de lovitura de cuţit. Femeia avea în întreţinere cinci nepoţi, părinţii cărora munceau în Federaţia Rusă.

Dacă instanţa îl va găsi pe tânăr vinovat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale, soldată cu decesul mamei sale, acuzatul riscă până la 15 ani de detenţie. 

Acum stau şi mă  gândesc: cresc părinţii copii, îşi dedic timp pentru ai îngriji ai hrăni, iar când cresc mari devin mai răi ca cîinii, pentru că nici animalele nu sunt în stare de aşa ceva. Să-şi ucizi propria mamă pentru un viciu, pentru un moft.

Suntem îngroziţi de copii care formează societatea de mâine, unul îşi comanda moartea părinţilor pentru că 400 pe care îi primea de la ei erau prea puţini, alţii îşi ucid părinţii pentru un pahar de vin. Îmi este greu să menţionez dar aceste cazuri trebuie să fie o alarmă pentru părinţi, în vederea  în modul cum îşi educ copii, şi să dedice mai mult timp în educarea valorilor morale ca să nu să se ajungă la conflicte din cauza băuturii s.m.d..

Pentru copii Dumnezeu vrea că ei să cinstestească tatăl şi mama, ca să li se lungească zilele în ţara(Exod 20, Cele Zece porunci).

Dacă s-a întămplat să fi avut momente în care crezi că nu i-ai dat părinţilor cinstea pe care o merită, fă o acum: dă un sunet, sau vizitează-i şi spunele că îţi pare rău. Ei te iubesc, îţi vor binelete, chiar şi mama care a fost junghiată de fiul ei pentru binele lui a procedat astfel, păcat el asta nu a văzut. 

Alina Druţă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s