Ce o să ne vindece!?

IMG_6921.JPG IMG_6944.JPG IMG_6946.JPG IMG_6870.JPG

Acţiune de caritate care a lăsat oamenii cu trupurile sănătoase şi cu sufletele luminate de nişte oameni care au arătat o dragoste deosebită pentru poporul nostru. Ziarul Liber a fost şi el martor la acest eveniment impresionant şi vrea să molipsească de această bucurie şi pe dvs, cititorii fideli.

„Când am intrat în cabinet, am văzut zîmbetul medicului şi pe loc mi-a trecut toată scîrba şi durerea!”. Acesta era prima impresie a oamenilor, care au primit ajutor medical din partea unei echipe de medici venite din Statele Unite ale Americii. Specialişti din mai multe domenii: oculişti, cardiologi, terapeuţi şi medici de familie, încărcaţi cu genţi pline de medicamente.

De ajutorul echipe medicale au beneficiat oamenii din satele Rădenii Vechi (Ungheni) şi Porumbeşti (Cantemir). Cei ce vizitau clinica erau consultaţi gratuit de cel puţin un specialist, după caz, iar medicamentele prescrise erau distrubuite gratis. La fel după nevoie oamenii putea să primească gratis şi cîte o pereche de ochelari, scaune cu rotile, cârje. Cei ce nu puteau veni direct la clinică, din cauza bolii erau vizitaţi pe la case de un medic şi o soră medicală, unde la fel primeau consultaţie şi medicamente.

Oamenii ne-au mărturisit că nu am mai fost trataţi atât de frumos pâna acum. „Am rămas şocată de răbdarea şi bunătatea acestor medici” spune dna Victoria, locătară a satului Rădenii Vechi ” noi am fost la medicul general, el s-a purtat foarte frumos cu noi. Fata mea este însărcinată, şi cred că va naşte cel mai sănătos copil, pentru a fost văzut de toţi specialiştii, iar la sfârşit s-au rugat pentru sănătatea copilaşului. Mulţumim lor, pentru că astăzi la noi nimeni nu mai face aşa ceva!”. Dis de dimineaţă era un rând foarte mare la uşa spitalului din sat. Majoritatea oamenilor veneau de la deal, unii erau obosiţi, alţii credeau că nu vor mai intra ca să primească medicamente gratis, intrau panică se certau intre ei, însă chiar şi în aceste condiţii fiecare persoană era văzută de medic şi ajutată.

Ce i-a motivat pe aceşti oameni ca să lase pentru două săptămâni casa şi să vină într-o ţară necunoscută? Dna Vicki Smith a venit în Moldova împreună cu soţul ei care este medic terapeut, special pentru Ziarul Liber ea ne răspuns la această întrebare: „Am venit aici pentru că iubim oamenii din Moldova şi vrem să-i ajutăm. Dumnezeu ne-a binecuvântat acasă cu multe bunătăţuri iar noi vrem să le împărtăşim cu cei care nu au nimic. Noi îl iubim pe Domnul Isus, iar El ne învaţă şi ajutăm pe cei sărăci şi lipsiţi!”

La fel dna July Shepay soră medicală şi soţul ei care este medic ne-au spus că au venit aici pentru că să ajute pe oamenii de aici, să le arate că sunt importanţi şi chiar iubiţi. Un lucru i-a impresionat foarte mult pe oaspeti noştri când au văzut cu cât chin îşi muncesc moldovenii pîinea.

Farmacistul echipei, Brian Hammons, ne-am mărturisit: „La farmacie s-a apropiat o doamnă, iar când mi-a intins fişa cu listă medicamentelor eu m-am speriat. Mâna ei era atît de mare şi muncită că numi venea să cred că poate exista aşa ceva. Era cu sapa în spinare, pentru că venise la medic după ce a fost la deal. Eu atunci m-am speriat un pic dar am văzut căt de muncitor este poporul acesta”

Aceste gest vă rămâne pentru mult timp în memoria celor ce au beneficiat de ajutorul acestor oameni deosebiţi, zimbetul cu care erau întâlniţi şi dragostea cu care erau trataţi. La fel acest timp nu va fi iutat nici de prietenii noştri din America, care au mărturisit că poporul nostru este foarte primitor, ospitalier şi doesebit de puternic şi persistent în greutăţile cu care se luptă zi de zi.

Alina Druta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s