10 motive pentru care se merită să te păstrezi virgin(ă) până la căsătorie!

Acest articol este răspunsul la unul din comentariile de pe acest blog:
| 62.217.213.169 “Intr-o asemenea lume in care se da frau liber sexului inaintea casatoriei si in care tentatiile sunt asa mari este totusi destul de greu sa te pastrezi integru. Daca ma gandesc la baietii de varsta mea, nu stiu cat timp mi-ar trebui sa mai vad un virgin la varsta mea. In plus si fetelor li se pare oarecum anormal. Este evident ca am fost creati ca persoane sexuale ceea ce atesta clar faptul ca omul si mai ales tinerii au aceasta dorinta arzatoere. Pe de alta parte, conform Bibliei este interzis categoric sa ai relatii sexuale premaritale. Inseamna ca trebuie sa duci o lupta grea cu trupul tau…. oare chiar asa. Sa te lupti de pe la vreo 14-15 ani si pana te casatoresti cu acest lucru. Ma gandesc la un alt baiat oarecare care nu are treaba cu astfel de chestii, ala cand vrea merge si o vrajeste pe una… sta catva timp cu ea si imediat isi satisface dorintele sexuale, in plus beneficeaza si de o oarecare fericire aparte, chiar daca este efemera. Mergi pe strada si intamplator vezi o fata mai mult dezbracata decat imbracata si automat apare excitatia vizuala… atunci cine-i de vina… logic ca nu ar trebui sa te uiti… dar sa fim seriosi nu este asa usor. As vrea sa inchei cu doua intrebari: exista 7 motive reale pentru care se merita sa ma pastrez curat pana-n noaptea nuntii? care sunt cele mai eficiente medode prin care sa te protejezi impotriva relatiilor sexuale premaritale? ar trebui sa stau inchis sa nu mai discut cu nici o fata…”

10 motive pentru care se merită să te păstrezi virgin(ă) până la căsătorie!

 1. Arăţi ca ai caracter- Când soţul meu m-a cerut în casatorie, eu eram în primul an la universitate. Fericită şi încăntată spuneam la toţi vestea îmbucurătoare. Împreună am luat decizia să ne păstrăm curaţi pâna la căsătorie, de aceea nici nu am amânat prea mult data căsătorie. Odată eram la o lecţie şi pentru că era început de an, trebuia să ne prezentăm. Eu m-am prezentat şi am spus că mă căsătoresc. Prefosoara m-a întrebat de ce atât de repede, eu am răspuns că noi am luat decizia să nu trăim împreuna până la căsătorie. În clasă s-a lăsat o linişte mortală şi doar auzeam fraze: “TREBUIE SĂ AI CARACTER FOARTE PUTERNIC CA SĂ POŢI SĂ REZIŞTI!”. Şi este adevărat, într-o lume care este inundata de sensualitate, in care sexul este vândut foarte ieftin, într-o lume in care este mult mai uşor să-ţi satisfaci dorinţele, iar abstinenţa practic devine inutila şi imposibila, chiar este nevoie de caracter. Cei ce ajung să realizeze aceasta se prezintă cu adevarat a fi oameni de caracter, cărora nu le curg ochii după fiecare fustă şi nu se lasă influenţaţi de părerile absolut greşite a celor ce nu-şi pot înfrâna poftele.
 2. Cei ce fac din sex o marfă uşoară rămân ruşinaţi. Când aveam 15 ani îmi aduc aminte că eram la prietena mea cea mai buna acasă. Stând de vorbă ca între fete am ajuns şi la subiectul relaţiilor sexuale. Eu luasem de mult decizia de a mă păstra virgină pâna la căsătorie şi nu îmi era ruşine să spus asta, oridecăte ori se vorbea la acest subiect. Respectiv în acea seară, eu le-am spus fetelor că doresc să fiu virgină până la casatorie. Sora prietenii mele a râs atunci şi mi-a spus: “Băieţii nu doresc să se lege cu fete virgine pentru că ele doresc relaţii stabile, dar ei doresc doar să se distreze!” Ştiţi care a fost rezultatul acestei discuţii: au trecut 7 ani de atunci, fata respectivă acum îşi creşte băieţelul singură, prietenul a părăsit-o şi a plecat în altă ţară. A mai avut “iubiţi” dar şi până acum este singură.
 3. Nu vei cădea în plasa femeii străine/stricate. În Proverbele lui Solomon găsim scris în acest sens: “Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii. Ele te vor feri de femeia stricată, de limba ademenitoare a celei străine. N’o pofti în inima ta pentru frumuseţa ei, şi nu te lăsa ademenit de pleoapele ei. Căci pentru o femeie curvă, omul ajunge de nu mai rămâne decât cu o bucată de pâne, şi femeia măritată întinde o cursă unui suflet scump.” Cunosc cazuri in care oamenii si-au piedut averi, case, masini si bani doar pentru ca s-au legat cu femei stricate.
 4. Împlineşti voia lui Dumnezeu cu privire la relaţii sexuale. “Casătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe cuvari şi pe preacurvari”(Evrei 13:4). Relaţiile sexuale în afara casatorie sunt curvie, iar curvia este păcat înaintea lui Dumnezeu care ca fi judecat. Dumnezeu a lăsat relaţiile sexuale doar pentru căsătorie, iar principiile Lui nu le schimba nici gândirea modernistă nici libertinismul actual.
 5. Eviţi pericole precum, boli venerice, SIDA. Foarte mulţi tineri se înşeală, crezând că se pot juca cu relaţiile sexuale cum vor ei, iar de bolile venerice se pot proteja. Dacă relaţiile sexuale protejate sunt atăt de sigure atunci de ce numărul celor infectaţi de SIDA creşte pe zi ce trece tot mai mult? De ce numărul bolilor venerice intrece cu mult numărul altor boli luate împreună. În Sfintele Scripturi găsim răspunsul la această întrebare: “Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său”(1Corinteni 6:18 ).
 6. Discernănânt în alegerea partenerului de căsătorie. Având aceste principii o valoare pentru tine, îţi va fi foarte uşor să-ţi alegi un partener potrivit pentru căsătorie. Dacă o fată râde de tine pentru că ai ales să te păstrezi virgin, cred că deja îţi este clar ce fel de fată este aceasta… uşuratică. Dacă un băiat insistă într-una la relaţii intime până la căsătorie, să ştii că numai asta şi doreşte de la tine. Va veni o zi când vei întâlni fata care va aprecia decizia ta, ca veni ziua când băiatul visurilor tale te va iubi şi mai mult tocmai pentru că te-ai păstrat curată numai pentru el.
 7. Exemplu bun pentru copii tăi. Când ai copi tăi, te doare când vezi că fac erori, iar cele pe plan sexual sunt chiar ruşinoase. Te vei simţi liber şi fără frustrări să-l sfâtuieşti pe copilul tău cum trebuie să se comporte până la căsătorie şi pâna unde este limita pentru că tu te vei oferi ca exemplu.
 8. Vei fi mulţumit de soţul/soţia ta– Persoanele care au fost implicate în mai relaţii amoroase sunt mereu tentate să aibă “experienţe” noi. Şi toate pentru că nu sunt impliniţi, sunt în căutarea unei satisfacţii pe care nu o pot avea. Am citit odată într-o revită, o fată de 14 ani cerea sfatul unul psiholog. Problema ei era că nu se simţea împlinită de relaţiile sexuale pe care la are cu prietenul ei, după fiecare relaţie simţia ruşine şi discomfort emoţional. În cuvintele ei citiai disperare şi neclaritate. Vreau să ştii că nu numai ea trece prin aşa ceva, aceste sentiment persistă la toţi cei care nu folosesc relaţiile sexuale aşa cum Dumnezeu le-a aranjat.
 9. Relaţiile sexuale până la căsătore nu sunt o metodă pentru a vedea dacă eşti compatibil sexual cu partenerul. Este cea mai greşită părere şi chiar absurdă. Ai de gând să încerci toţi băieţii din oraş doar pentru a vedea dacă sunteţi compatibili? Ce imagine îţi creeaza acest fapt? Cei imorali se dezvinovăţesc în acest mod. Un băiat după ce s-a culcat cu o fată, ca să scape de ea, va găsi acest argument doar pentru a nu-şi asuma responsabilităţi, a doua zi va face acelaşi lucru cu altă fată.
 10. Devotament pentru o singură persoană– Cit de frumos suna aceasta fraza, cat de bine si in siguranta s-ar simti sotia ta stiind ca ii esti devotat. Cat de mindru s-ar simti sotul tau stiind ca el a fost primul si unicul barbat din viata ta.

Daca poate nu ai stiu pana acum ca sexul in afara casatorie este un pacat si aduce dupa sine aceste consecinte, vreau sa stii ca este o speranta. Domnul Isus te poate ierta, curati si transforma intr-o noua persoana. Pentru asta El a murit la cruce, pentru a ne curati de orice pacat, tot ce trebuie sa faci este doar sa-i spui din toata inima sa te ierte si sa te ajute sa traiesti altfel de acum incolo. Apoi studiaza Sfintele Scripturi care iti vor oferi cel mai potrivit discernamint in luarea deciziilor de mai departe.

Reclame

4 gânduri despre „10 motive pentru care se merită să te păstrezi virgin(ă) până la căsătorie!

 1. Alexandru Curbet

  Frumos spus , mi-a plăcut articolu dumneavoastră (ca urmare l-am postat pe blogul meu ) , şi sunt deacord în totul cu acest articol .
  Cunosc băieţi şi fete (foarte mulţi ) care au făcut legământul fecioriei (au promis că nu vor avea relaţii intime până la căsătorie ).
  Şi dacă doreşti să te căsătoreşti – sunt sigur că vei găsi o persoană care are aceleaşi principii ca şi tine .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s