“Sunt gata să scot bani din buzunar pentru fiul meu”

Aflându-se la o emisiune în direct la Moldova 1,  dedicată raliului întitulat “Cupa Republicii”, Valentin Guznac, Ministrul administraţiei publice locale,  a făcut o afirmaţie care confirmă, de fapt, unele afirmaţii pe care le-am făcut  în articolele anterioare.

 

Fiind întrebat dacă este gata să scoată mulţi bani din buzunar ca să-şi cumpere o maşină bună, ceea ce presupune o groază de bani, el a răspuns foarte calm: “Poate pentru mine nu, însă pentru fiul meu, aş fi gata să dau aşa bani”.

 

Până la urmă, nu este nicio problemă ca fiecare să-şi procure ceea ce doreşte, de unde doreşte şi de suma pe care i-o permite statutul financiar. Întrebarea care apare este alta: din care bani este gata Guznac să dea, din banii personali sau din banii publici? Banii care ar trebui să ajungă la una din primării, pentru investiţii în amenajarea terenului sportive, de exemplu, sau pentru oricare altă cauză, nu vor merge ei pentru procuarea maşinii în cauză?

Valentin Guznac nu este singurul funcţionar de stat pe care îl doare inima pentru fiul său. Lui i se alătură însuşi preşedinte Vladimir Voronin. Totuşi să fie atent cum acumulează el aceşti bani şi de unde îi extrage.

 

De-a lungul anilor de independenţă, am avut ocazia să observăm cu ochiul liber cum fii şi fice de preşedinţi şi miniştri şi-au dezvoltat afaceri, şi-au ridicat case, devenind persoane influiente în mediul bussinessului. După expirarea mandatelor însă au falimentat şi afacerile lor, mai bine zis, au dispărut.

 

Toate aceste lucruri se întâmplă din cauză că miniştrii, buni părinţi ce sunt, “scot mulţi bani din buzunar” pentru scumpii lor copii.

Administrarea corectă a banilor şi a bunurilor publice este, de fapt, şi o poruncă a lui Dumnezeu pentru toate generaţiile:

 

Să nu furaţi şi să nu minţiţi, nici să nu vă înşelaţi unii pe alţii.”

(Levitic 19:11)

 

Ar fi frumos să ştim oameni care sunt sinceri şi cinstiţi în serviciul lor.

Pe de altă parte, cetăţenii au dreptul să cunoască modul de gestionare a banilor publici. La capitolul acesta însă este foarte puţină transparenţă.

 

Ion Druţă

Reclame

Un gând despre „“Sunt gata să scot bani din buzunar pentru fiul meu”

  1. Arteom

    Asa e moldovanul – cand aude ca cineva are bani sau e gata sa-si asigure o anumita comoditate, se gandeste ca banii sunt facuti prin cai ilegale. Cu asa mentalitate, cu siguranta ca ajungem departe!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s