A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ!!!!

 

Doar vorbe sau şi fapte?

Dacă până acum, doar se declara în mod neesenţial şi sumar că începe campania electorală, acum însă în clipa aceasta o putem spune şi oficial că chiar a început. Echipele pe alocuri pregătite, pe alocuri încă în proces de mobilizare sunt gata să se arunce în luptă cu titanii politici, cei care până acum au avut supremaţia totală.

Totuşi la ce să ne aşteptăm în această campanie electorală? Dacă observaţi, eu mereu adresez această întrebare, poate că mă frământă cel mai mult, şi la care încerc să găsesc răspunsul.

Majoritatea analiştilor politici susţin că va fi o campanie dură, extrem de dură, pentru că se va încerca să se intre şi pe contrasens doar ca să pună mâna pe putere. Chiar şi organismele internaţionale încep să atenţioneze concurenţii noştri că nu doresc nici un fel de joc murdar, totul trebuie să fie în cel mai democratic mod. În acest sens, s-au încheiat nişte juruinţe în care actanţii promit că nu vor apela la surse murdare si denigratoare unul contra celuilalt.

Dar! Sunt concurenţi importanţi care din varii motive n-au semnat. De ex., PPCD şi PNL. Aici, vedem că indiferent de starea lucrurilor, oricum ne aşteptăm la o campanie plină de foc.

Duminica aceasta, urmăream cum se desfăşoară Conferinţa Republicană a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal. Dacă ar fi să încep cu o apreciere, atunci spun că sunt bucuros pentru toţi acei tineri cărora le place politica. S-a vehiculat pe acolo cu faptul că PL este singurul partid care a promovat valorile româneşti, organizând mai multe activităţi culturale. Şi deodată, m-am gândit la „Dragobete”, care se pare că şi anul acesta va fi organizat de ei, de „Ziua Îndrăgostiţilor”.

Oare asta să fie promovarea valorilor româneşti? Totuşi până la urmă, asta ne caracterizează pe noi, românii sau moldovenii. Şi aici vreau să întreb toate partidele democratice care se angajează să facă o schimbare: „Aceasta este tot ce ne puteţi oferi? Nu credeţi că este timpul să terminăm cu flecăriile?”

De fiecare dată când am anumite sugestii critice la adresa partidelor, sigur că mă gândesc la modul în care vor primi ei aceste sugestii, iar din experienţa de până acum, am conchis că mai avem mult până a ajunge să luăm în seamă chiar şi criticile. Pentru că atunci când vorbeşti despre valori şi te referi la dragobete, care este o sărbătoare păgână, atunci îmi pun întrebarea: „Despre care valori vorbim?”

Dar, să revenim la subiect. În această campanie electorală, ce ne vor oferi concurenţii electorali, doar apă în piuă sau ceea de ce avem nevoie, de fapt. De exemplu, întrebare pentru cei de la PL: „Aveţi dvs în platforma electorală vreun proiect care să vizeze şi să încurajeze familiile, o temă trecută cu vederea în Republica Moldova? Pentru cei de la PD, care de fiecare dată au promovat homosexualii, cică fiind impuşi de partenerii europeni: „Dvs vă pasă de familii, sau este ok dacă încep a apărea şi cupluri homosexuale pe la centrele civile? Şi o întrebare pentru toţi: „Ce veţi face, mult stimaţilor?”

Pentru că insistăm foarte mult pe nota aceasta ca şi ziar şi pentru că ne pasă de viitorul ţării noastre, în majoritatea interviurilor noastre am pus aceste întrebări politicienilor. Am şi acum un sentiment de nemulţumire faţă de majoritatea, pentru că unii au spus negru pe alb că sunt împotriva căsătoriilor între homosexuali, alţii însă parafrazând că „nu ştiu cum şi nu ştiu ce…”.

Înr-un final, nici unii, nici alţii n-au luat atitudine, iar atitudinea este extrem de importantă, pentru că ea denotă valorile tale.

Sigur, pentru că nu am tot spaţiul din lume ca să desfăşor acest subiect, rămân la ideea (la care voi reveni) că noi trebuie să ne alegem soarta foarte atent. Nu ştiu dacă Ziarul Liber va da un nume pe care trebuie să-l alegeţi, însă cu siguranţă că noi vom da un nume pe care nu trebuie să-l alegeţi. Deci, fiţi pe fază.

 

Ion Druţă

Reclame

Un gând despre „A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ!!!!

  1. eugen sebastian frunza

    da, nu aveţi spaţii şi scrieţi şi pe blog. implic-o şi pe deliu ludmila, că tot face jurnalism politic şi o să fiţi cei mai tari! lol:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s