Ce înseamnă să ai o credinţă vie?

Fiind acum la sesiunea a 4-a, în cadrul Facultăţii de Tehnologii Informaţionale din cadrul Istitutului Învăţătură din Cuvânt, pe lîngă faptul că studiem programul Power Point, mai studiem şi epistola lui Iacov. Subiectul central al epistolei este cum putem avea o credinţă vei care se vede prin fapte.

Majoritetea oamenilor de la noi din ţară şi nu numai se considera a fi creştini, însă de prea puţine ori aceşia ştiu cum ar trebuie să se comporte, aşa ca să dea dovadă de statutul lor. Cum putem şti dacă credinţa noastră este autentică? Cum arată un creştin care are o credinţă vie?

Chiar din primul capitol apostolul Iacov scrie că un creştin adevărat trece prin felurite încercări, însă întotdeauna are bucurie şi cere de la Dumnezeu înţelepciune pentru ca să le depăşească.

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie cînd treceţi prin felurite încercări, ca unii cari ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvîrşit lucrarea, pentruca să fiţi desăvîrşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic.”

De obicei când trecem prin situaţii grele din viaţă ne vine greu să ne bucurăm şi de obicei alergăm la oameni după ajutor dar nu apelăm în primă instanţă la Dzeu. Nu aşa procedează un creştin care are o credinţă vie. El îşi păstrează calmul în intristări, şi cere de la Dumnezeu ajutor mai întîi de toate.

Are o atitudine corectă provind starea în care se află. “Fratele dintr’o stare de jos să se laude cu înălţarea lui. Bogatul, dimpotrivă, să se laude cu smerirea lui: căci va trece ca floarea ierbii.” (Iacov 1:9-10). Dacă este în nevoi nu se plinge mereu, dar este mulţumit şi se bucură. Dacă este bogat nu se laudă şi nu se ridică mai presus de alţii, ci este smerit.

Un alt lucru caracteristic pentru un creştin care are o credinţă vie este faptul că el pune preţ pe studierea Bibliei, împlinind-o cu fapta. “De aceea lepădaţi orice necurăţie şi orice revărsare de răutate şi primiţi cu blîndeţă Cuvîntul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.
Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, nu numai ascultători, înşelîndu-vă singuri” (Iacov 1:21-22).

După cum am spus şi la început, sunt foarte muţi oameni care îşi spun că sunt creştini dar care nu au deschis Biblia macăr o dată în viaţă, sau poate au încercat să o citească dar nu implesc ceea ce este scris în ea. Un creştin adevărat leapădă orice necurăţie sau răutate pentru că el cunoaste şi împlineşte Sfintele Scripturi. Este foarte important să punem accent pe studierea Bibliei dacă dorim să avem o relaţie corectă cu Dumnezeu, cu oamenii şi chiar nu noi înşine. În Sfintele Scripturi gasim cele mai necesare sfaturi şi învăţături pentru viaţă.

Un om, care are o credinţă vie ştie să-şi înfrâneze limba.”Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrînează limba, ci îşi înşeală inima, religiunea unui astfel de om este zădarnică” Iacov 1:26 Un om care are o credinţă vie ştie cînd, cît şi cum trebuie să vorbească, el nu-şi va permite să jignescă pe cineva cu cuvintele sale.

“Religiunea curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume” Iacov 1:27. Nu în ultimul rînd un creştin adevărat cercetează şi se îngrijeşte de orfani şi de văduve, cu alte cuvinte el se preocupă de cei nevoiaşi şi vulnerabili. Le cunoaşte nevoile şi le împlineşte pentru că nu poate sta indiferent faţă de alţii.

Dacă toţi creştinii ar cunoaşte Sfintele Scripturi şi ar pune preţ pe studierea lor şi împlinerea lor, am avea o societatea cu adevărat creştină şi oamenii care au o viaţă de credinţă vie.

Tu ce fel de credinţă ai?

Reclame

Un gând despre „Ce înseamnă să ai o credinţă vie?

  1. Pingback: Articole interesante pe bloguri, 9 -15 martie « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s