Un exemplu de politician european!

Pregatindu-ma de teze de liceţă am găsit un articol despre cum  ministru Educaţiei Naţionale în Guvernul polonez luptă împotriva propagandei homosexuale şi este foarte respectat de cetăţeni pentru acest fapt.  M-am gindit că el ar servi un exemplu foarte bun pentru politicienii noştri, cărora parcă le este frică de multe ori să-şi expună poziţia faţă de acest fenomen care ne distruge valorile şi prinicipiile noastre morale ca şi naţiune creştină. Iată articolul:


Ministerul Educatiei a propus o lege prin care activistii homosexuali nu vor mai avea voie să intre în scoli

Nota Altermedia: Roman Giertych (foto), ministru al Educatiei Nationale in guvernul polonez, este un politician absolut neobisnuit pentru Europa moderna. Foarte iubit in tara sa, in special de tineri, el este totodata presedintele partidului Liga Familiilor Poloneze (care face parte din alianta de guvernamant). A fost in 1989 fondatorul si apoi presedintele miscarii de masa “Intreg Tineretul Polonez”. Iata un fragment din declaratia de principii a acestei organizatii care are drept scop “cresterea si educarea tinerilor in spirit catolic si patriotic”: “Tara este cel mai mare dar pamantesc al cuiva. Dupa Dumnezeu, dragostea ta apartine cel mai mult Patriei, si dupa Dumnezeu, cel mai mult trebuie sa-ti servesti tara”. Despre Roman Giertych, pe larg, intr-un alt articol la Altermedia, in curand.

PENTRU A SE ASIGURA că elevii nu sunt abordati de activistii homosexuali care vor să desfăsoare activităti în incinta scolii, Ministerul polonez al Educatiei a pregătit un proiect de lege potrivit căruia directorii de scoli riscă măsuri disciplinare dacă permit activităti de propagandă homosexuală în scoli. Propunerea a generat discutii legate de accesul activistilor homosexuali si de alte “orientări sexuale” la copiii din scoli.

Prin propunerea legislativă se doreste mentinerea libertătii si a dreptului părintilor de a-si creste copiii potrivit cu sistemul lor de valori, iar agenda homosexuală din scoli reprezintă o amenintare la adresa acestei libertăti, explică Krzysztof Bosak, din partea Ligii Familiilor Polone, unul dintre partidele membre ale coalitiei aflate la putere, adăugând si exemple îngrijorătoare: “În Canada, vedem instante care le interzic părintilor să-si retragă copiii de la orele de propagandă homosexuală. Vedem că un bărbat este arestat pentru că a mers să discute cu directorul scolii pentru a-i cere retragerea copilului său de la aceste ore. În Anglia, există un program prin care copiii învată despre istoria miscării homosexualilor – lucru care nu are legătură nici cu istoria si nici cu stiinta, ci cu o ideologie dăunătoare copiilor. Si în Polonia activistii homosexuali au încercat să distribuie brosuri obsecene în scoli. Acest lucru trebuie să înceteze, pentru binele copiilor nostri, al sigurantei si al libertătii în fata acestei hărtuiri.”

Motivul pentru care activistii homosexuali îi au în vedere pe copiii din scoli este doar informarea, răspunde Artur Jedyński, din partea unei asociatii de homosexuali: “În sistemul scolar din Polonia, nu există materiale despre acest subiect. Se mai discută putin la biologie, există mentionări în cărti, dar educatia sexuală nu este prezentă deloc, iar dacă este, ea prezintă homosexualitatea ca pe o perversiune.”

Informatiile despre sănătate si despre pericolul relatiilor homosexuale nu trebuie cenzurate, afirmă Krzysztof Bosak, de la Liga Familiilor Polone: “Activistii homosexuali vor să impună societătii opinia că homosexualitatea este normală. Stiintele sociale oferă însă dovezi în cealaltă directie. Putem vedea că stilul de viată homosexual distruge sănătatea oamenilor, că există o incidentă mai mare a patologiilor, dependentelor, sinuciderilor, violentei si abuzului în rândul celor care adoptă acest stil de viată. Categoric, asa ceva nu trebuie prezentat copiilor ca normal, natural si sănătos.”

Printre alte obiectii formulate la adresa prezentei activistilor homosexuali în scoli se numără si legăturile acestora cu cei care militează pentru normalizarea si a altor preferinte sexuale, inclusiv pedofilia. Activistul homosexual Artur Jedyński respinge aceste acuzatii. “Am fost acuzat, la Universitatea din Szczecin, că as promova pedofilia. Nici nu pot să spun cât de mult mă deranjează aceste acuzatii.”

Krzysztof Bosak consideră totusi că acuzele de pedofilie au o justificare. “Avem motive să fim îngrijorati din cauza legăturilor dintre miscarea internatională a homosexualilor si cercurile care cer reducerea vârstei minime pentru relatii sexuale. De aceea, trebuie să fim foarte atenti cu protectia copiilor care pot fi abordati de aceste grupuri, cu intentii de care nu putem fi siguri.”

Bosak accentuează că opozitia fată de agenda homosexualilor nu are ca tintă persoanele fizice, întrucât acestea se bucură în Polonia de drepturi egale cu restul populatiei. Polonia a fost una dintre primele tări care au dezincriminat relatiile homosexuale: “Ceea ce considerăm a fi o amenintare la adresa democratiei si a ordinii publice este propaganda în favoarea homosexualitătii în viata publică, în special îndoctrinarea homosexuală din scoli. Aceasta este o distinctie foarte importantă. Nimeni nu îi atacă pe cei cu tendinte homosexuale. Ceea ce combatem noi este acea miscare politică si socială periculoasă care se foloseste de problemele homosexualilor pentru a implementa un program periculos pentru fundamentul civilizatiei noastre.”

Dacă va fi adoptată, legea va interzice propaganda homosexuală în scoli odată cu începerea noului an scolar în toamnă. (Bogdan Mateciuc)

Reclame

Un gând despre „Un exemplu de politician european!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s