3 lucruri pe care trebuie să le cunoşti înainte de aţi face planuri!

De multe ori rămân şocată de căt de actuală şi aplicabilă poate fi Sfânta Scriptură pentru zilele noastre, cu toate că a fost scrisă cu mii de ani în urmă. Astăzi vreau să vedem împreună trei puncte esenţiale, pe care le-am găsit în Epistola lui Iacov, după care ne putem conduce atunci când ne facem planuri pentru viitor.

  1. Cunoaşte-ţi lungimea zilelor tale. Este foate important să estimăm şi măsurăm trecerea timpului.

Fiecare din noi zilnic hotărăşte cum să-şi petreacă timpul, ne facem planuri de viitor, după care luăm decizii şi hotărâri ce ne vor ajuta să le împlinim. Exact acelaşi lucru îl faceau şi cei cărora le scria Iacov în epistola sa:

„Ascultaţi, acum, voi cari ziceţi: „Astăzi sau mîne ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie, şi vom cîştiga!” şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mîne! Căci ce este viaţa voastră? Nu sînteţi decît un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere.”

Iacov 4:13-14

De multe ori ne mirăm cît de repede trece timpul, ne-am fi dorit să facem atâtea lucruri dar ne trezim că ziua, săptămâna, luna au zburat. Nu de mult eram în clasa întâi acum deja terminăm facultatea. Tot aşa înainte timpul trece, iar noi dacă nu-l preţuim îl pierdem pentru totdeauna şi nu-l mai putem întoarce înapoi. De aceea este foarte împortant atunci cînd ne facem planuri să ţinem cont că timpul trece repede şi noi la fel. Iov compară viaţa noastră cu o suflare (Iov 7:7), David o aseamănă cu o umbră gata să treacă, ca iarba, ca floarea de pe câmp (Psalm 102:11). De aceea în planificarea vieţii noastre trebuie să ţinem cont de faptul că:

2. Dumnezeu hotărăşte lungimea vieţii noastre. Chiar din versetul de mai sus observăm că destinatarii se confruntau cu problemă, şi autorul continuă:

„Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceţi: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru.”Pe cînd acum vă făliţi cu lăudăroşiile voastre! Orice laudă de felul acesta este rea. Deci, cine ştie să facă bine şi nu face, savîrşeşte un păcat!” (Iacov 4:15-17)

Este bine că ei îşi făceau planuri însă ei le făceau fără Dumnezeu şi se făleau cu ele. Nu poţi să-ţi faci planuri fără Acela de care depind ele. De aceea analizeazăle bine, sunt ele pe placul lui Dumnezeu, vrea Dumnezeu ca tu sa faci lucrul respectiv. „El ţine în mîna sufletul a tot ce traieşte, suflarea oricărui trup omenesc.” (Iov 12:10). Dumnezeu deţine controlul absolut asupra vieţii noastre de aceea trebuie să fim atenţi ca planurile noastre să nu fie împotriva voii Lui.

  1. Să avem o atitudine corectă faţă de ziua de mîine.

Pentru că ştim că ziua de mîine nu ne aparţine nouă ci Dumnezeu hotărăşte să ne o dea sau nu, nu trebuie să ne fălim cu ea. „Nu te făli cu ziua de mîine, căci nu ştii ce poate aduce o zi” (Proverbe 27:1). Tancredo Neves, preşedinte al Braziliei, în timpul campaniei electorale a declarat ca, dacă va obţine 500.000 de voturi din partea partidului său, nici Dumnezeu nu l-ar mai putea îndepărat de la Preşedenţie. Acesta a obţinut voturile, însă cu o zi înainte de a deveni preşedinte s-a îmbolnăvit şi a murit. Nu te făli cu timpul tău sau ce ceea ce poţi face tu. Încredinţează acea zi în mâna Domnului, făţi planuri potrivim principiilor Sale, pe care le găseşti în Biblie. Dacă poţi face un bine, fă-l, nu te luada ce ceea ce poţi face tu, ci lasă-l pe Domnul Isus să stea pe tronul timpului şi faptelor tale.

Astfel vei izbuti în planurile tale şi vei avea o viaţă împlinită.

Reclame

Un gând despre „3 lucruri pe care trebuie să le cunoşti înainte de aţi face planuri!

  1. Pingback: Articole interesante pe bloguri (16-22 martie) « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s