Mihai Ghimpu preşedinte interimar al RM

Vladimir Voronin îşi dă demisia şi trece în opoziţie

Săptămâna trecută parlamentul nou-ales de către popor şi-a reluat activitatea după ce a aflat rezultatul Curţii Constituţionale cu privirea la legalitatea sau ilegalitatea alegerii lui Mihai Ghimpu în funcţia de Preşedinte al parlamentului. Au fost completate şi celelate fotolii de lângă spiker şi anume cea de primvice-spiker cât şi ceilalţi doi vice-spikeri. La funcţia de primvice-spiker a fost ales Serafim Urecheanu din partea AMN, iar Iurie Ţap (PLDM) şi Marcel Răducanu(PDM) la funcţiile de vice-spikeri. De asemenea a fost creat şi biroul permanent al parlamentului, dar şi cele 9 comisii dintre care 5 vor fi conduse de către partidul comuniştilor.

Acestea fiind spuse şi realizate, cred că încetişor intrăm într-un regim normal de lucru, iar rezultatele sperăm să nu întârzie să apară.

Spuneam mai sus că Vladimir Voronin în sfârşit şi-a dat demisia de la funcţia de preşedinte al RM şi trece la funcţia de simplu deputat în opoziţie. Însă el va fi tratat şi mai departe ca şi un preşedinte, pentru că va avea încă timp de patru ani pază de stat lângă el, dar şi maşină la comandă, ne mai vorbind de tratament gratis pe viaţă. Şi totuşi faptul că el a plecat le acoperă pe toate, sper să nu îi simpţim lipsa.

În aceste condiţii parlamentul a anunţat funcţia de preşedinte al RM vacantă, iar în perioada cât se va alege următorul preşedinte Mihai Ghimpu va asigura interimatul. Ştim cu siguranţă că la funcţia de preşedinte din partea Alianţei pentru Integrare Europeană va fi înaintat Marian Lupu şi nu este improbabil ca şi comuniştii să-şi înainteze fomal o candidatură (încă necunoscută). Iar Marian Lupu are mari şanse să ajungă următorul preşedinte al ţării noastre.

Pentru a tergiversa alegerea noului preşedinte al RM, comuniştii doresc să sesizeze din nou Curtea Consituţională, de data aceasta nefiind de acord cu interimatul pe care Mihai Ghimpu îl asigură în calitate de preşedinte al parlamentului.

În asemenea condiţii este greu să realizezi prea multe lucruri. Rămâne să vedem cum vor decurge lucrurile în continuare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s