Al doilea pas important

ION_DrutaDe când avem un parlament cu o majoritate democrată, multe lucruri au început să ia o întorsătură spre bine în ţara noastră. Automat unele legi au început să funcţioneze corect şi mai bine. Un exemplu ar fi legea cu privire la prezumţia nevinovăţiei, care dă dreptul fiecărui cetăţean să îşi dovedească nevinovăţia (sigur, dacă este nevinovat). Zis şi făcut: în acest sens au fost eliberaraţi cei doi feciori ai politicianului Sergiu Mocanu, care mai bine de un an au stat izolaţi pe teritoriul ambasadei României. Vreau să cred că este doar din motiv că avem un parlament democrat, fără politiţie sau alte structuri de forţă, ei au ieşit liber de pe teritoriul ambasadei şi au mers acasă fără a mai fi urmăriţi.

Stimaţi cititori, scriu aceste lucruri nu pentru că este vorba despre un subiect de un maxim interes naţional, ci pentru ca noi toţi să ne putem da seama cât de bine este să trăieşti într-o ţară unde legea se respectă, iar tu eşti protejat de lege. Dacă cu ceva timp în urmă puteai fi ridicat din stradă de către poliţie fără a ţi se spune de ce, injectând în noi frică şi teroare din partea organelor de poliţie, acum lucrurile se pot schimba, iar încrederea în propria guvernare să crească.

Apropo de guvernare, săptămâna trecută s-a făcut cel de-al doilea pas important spre edificarea RM şi anume constituirea noului guvern. Puteţi vedea lista completă a guvernului publicată în ediţia de azi, pentru a face cunoştinţă cu noii miniştri din cabinetul Filat.

Noul guvern are sarcini grele de îndeplinit, iar fără susţinerea noastră a tuturor este greu să ne închipuim că se poate face ceva. Cum spunea John Kennedy: „Nu te întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă-te ce poţi face tu pentru ţară”, iar în acest sens trebuie să ne schimbăm felul nostru de gândire egoist pe alocuri.

M-am bucurat nespus de mult când la depunerea jurământului a noului guvern, preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi-a încheeat discursul cu „Dumnezeu să vă binecuvânteze”, care este cea mai bună urare ce există în lumea aceasta. Fără binecuvântarea Lui nu putem face nimic (Ioan 15:5).

Ion Druţă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s