Ni se impune instabilitatea?

Chiar dacă venim dintr-o perioadă foarte nefastă, unde am suportat (suportăm) mai multe lovituri date în figură, cele mai importante fiind criza economică şi instabilitaea politică, noi continuăm să fim destul de fagili. Aceste momente s-au datorat fostei guvernări dar şi actualei opoziţii care încă nu s-au împăcat cu rezultatele alegerilor anticipate şi încă mai încearcă prin orce metodă destabilizarea actualei alianţe care guvernează.

Evenimentele petrecute săptămâna trecută cu pensionarii, ce de mulţi ani de zile sunt folosiţi ca şi nişte marionete de teatru, ce dau impresia unor persoane neinformate cărora li se prezintă situaţia prost şi care au ieşit să protesteze în faţa primăriei capitalei împotriva deciziei consiliului municipal de majorare a tarifelor la apă dar şi majorarea tarifelor în mijloacele de transport municipal.

Vreau să vin cu câteva concluzii care sper să aducă pace în rândul celor pensionaţi, dar şi pentru a mai reduce din ura pe care o au aceştia faţă de autorităţile locale. În primul rând tarifele în oraşul chişinău sunt mai mici decât tarifele aprobate în alte municipii şi raioane, şi invers unele pensii sunt mai mari în Chişinău decât în altă parte. Al doilea moment este înţelegerea situaţiei de criză care este tot mai acută iar pentru a evita un potenţial faliment, când nu mai sunt salarii şi pensii trebuie să ne supunem. Al treilea factor este intrarea în sezonul de iarnă care va aduce cheltuieli fabuloase primăriei, mai ales din motivul că sunt foarte mulţi oameni (pensioneri) ce nu şi-au achitat până în prezent datoriile faţă de agentul termic, şi sigur că primăria va trebui să o facă. Al patrulea exemplu trebuie să fie îmbucurător pentru cei ce au pensii mici, şi anume că primăria le oferă ajutor lunar de la 300 la 600 lei. Chiar dacă mai am ce spune, doresc să închei linia de sfaturi cu a le spune mult stimaţilor pensionari că ieşirea în stradă nu este în acest moment soluţia cea mai corectă, doar dacă aceştia nu îndeplinesc vre-o comandă politică. Tot de ce avem nevoie este, stabilitate şi rugăciuni pentru cei care ne conduc. Blocarea străzilor, luptele şi orce alte forme de agresivitate nu aduc decât prejudicii.

Şi revin din nou la ideea cu care am început, dorind să-mi exprim teama şi frica că aceşti oameni sunt manipulaţi în favoarea unor scopuri politice şi meschine.

Nu oare cei care până acum au vorbit de stabilitate, încearcă să ne impună instabilitatea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s