UE ŞI ACORDUL DE ASOCIERE CU NOI

Am citit cu mare înviorare şi bucurie aceasta ştire de pe site-ul guvernului care relatează faptul că Uniunea Europeană (UE) este gata să semneze un acord de asociere cu noi pentru a fi şi noi parte din familia europeană, cum zic unii politicieni. Sigur că acest lucru nu se va întâmpla imediat, ba chiar din contra va dura ceva ani în care va fi nevoie să depunem cu toţii un efort considerabil pentru a integra ţara. Daca aţi observat, nu am zis că doar guvernarea este responsabilă de acest lucru, ci noi toţi împreună, pentru că mai întâi trebuie să creăm Europa la noi acasă şi mai apoi să ne alipim la adevărata familie UE. Reforme în domeniul economic, social, politic- de aceste lucruri mai întâi avem noi nevoie.

Vin să recunosc înaintea dumneavoastră că eu personal îmi doresc să ne integrăm în UE din anumite motive cu care poate unii nu sunt de acord şi mai cred că chiar şi UE are o urgentă nevoie de noi.

Îmi doresc, în primul rând, din toată inima ca noi ca şi popor să luăm tot ce este mai bun nu doar din UE, ci din lumea întreagă. Probabil toţi cei care au posibilitatea să călătorească în mai multe ţări, pot observa lucruri foarte bune care ar putea fi implimentate şi la noi, dar totodată se văd şi lucruri rele chiar oribile pe undeva de care sigur nu avem nevoie. Eu îmi doresc să luăm doar lucrurile bune.

Partea economică este un lucru de asemenea de neglijat , sigur dacă ne dorim să trăim mai bine şi mă refer nu doar la salariu, ci şi la infrastructură care ne lipseşte aşa de mult. Nu avem drumuri normale pe care să circulăm, nu avem terenuri de sport, joacă şi parcuri etc.

Situaţia zonei rurale este de asemenea pe burtă la momentul actual şi acest lucru intră în compartimentul economic. Libera circulaţie, este şi acesta un aspect pozitiv de care trebuie să profităm.

Să ştiţi că nu glumesc atunci când afirm că sunt şi lucruri rele acolo unde dorim noi să mergem, trebuie să recunoaştem şi să spunem pe faţă că indiferenţa faţă de anumite aspecte întrece orce limite în UE. Imoralitatea, homosexualitatea, problema musulmanilor extremişti, indiferenţa faţă de Dumnezeu, etc. sunt lucruri clar dăunătoare acestui mare organism viu (UE) la care dorim noi să aderăm. Ştiu că mă supun anumitor critici când scriu aşa ceva, însă să fim serioşi, homosexualii terorizează lumea pe acolo, ştiu cazuri cânt au fost închise afaceri doar pe motiv că nu dorea să angajeze astfel de persoane. Franţa, Anglia sunt în mari probleme cu musulmanii extremişti care distrug tot în caz că nu li se acceptă anumite condiţii. Pe dealtă parte bisericile creştine sunt goale.  Şi toate aceste lucruri luate împreună sunt o gravă problemă de care trebuie să ne păzim. DECI IATĂ DE CE ARE NEVOIE UE DE NOI!

Curajul şi demnitatea de care trebuie să dăm dovadă sunt anume aceste aspecte pe care le-am menţionat mai sus. Este nevoie de o reformă urgentă şi acolo, pentru că chiar Parlamentul European a ridicat problema colapsului în care se află familiile din cauză că nu dau naştere la copii. Deci nu există interes în a se crea familii pentru că sunt şi alte metode de a avea o femeie şi respectiv nu există interes în a creşte copii pentru că este şi greu, dar şi lipsă de timp.

Dragi prieteni sunt doar câteva aspecte la care am vrut să mă refer, probabil voi mai reveni la acest subiect, pentru că mai sunt multe de discutat.

Dacă se produce semnarea acordului între UE şi RM atunci cred că este un pas extrem de pozitiv pe care l-a produs noua noastră guvernare.

Să ne aducem aminte ce zice înţeleptul Solomon în Proverbe 4:23:” Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii”.

Ion Druţă

Reclame

Un gând despre „UE ŞI ACORDUL DE ASOCIERE CU NOI

  1. ghenadiana

    Da,aşa este. Dumnezeu să ne ajute să facem discernămînt ca să selectăm doar lucrurile bune din UE, dar la cele rele să luăm atitudine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s