Buni şi fără Dumnezeu!?

„Un milion de oameni din New York sunt buni şi fără Dumnezeu. Dar tu?” Campaniile ateiste fac tot mai multe atacuri la adresa lui Dumnezeu. Totul s-a început la Chicago când o campanie ateistă a lansat sloganul: „La început omul l-a creat pe Dumnezeu”, mai apoi a urmat „Nu crezi în Dumnezeu? Nu eşti singurul!” şi s-a ajuns la cea mai recentă strategie cu mesajul „Buni fără Dumnezeu”. Toate aceste campanii sunt rezultatul unei coaliţii ateiste supranumită „The big apple Coalition reason” (Coaliţia de cauză mărul mare), care încă din luna mai, anul curent, a desfăşurat mai multe campanii de acest gen. În plină criză economică a fost oferită suma de 25.000 de dolari, din partea unui donator necunoscut, cu scopul ca această campanie să se desfăşoare timp de o lună de zile.

La prima campanie organizată  în luna mai, „La început omul l-a creat pe Dumnezeu”, Charlie Sitzes, purtătorul de cuvânt al coaliţiei a declarat: „Scopul acestei campanii, care se va desfăşura până in iunie, este să încurajeze discuţia despre religie şi locul său în societatea noastră”. Ce a vrut să spună Sitzes este că de fapt Dumnezeu nu are nici un loc în societatea noastră. Iar oamenii se prind fără pic de revoltare, pentru că totuşi vorbim despre o societate care cândva îl proclama pe Dumnezeu, o societate care şi-a imprimat  încrederea în Dumnezeu chiar şi pe moneda naţională. Unde s-a dus ea acum?

Urmărind mai multe ştiri ce vizează acest subiect, aşteptam ca măcar într-un reportaj să văd o replică din partea organizaţiilor creştine, însă nici una, cu excepţia declaraţiei purtătorului de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice din New York, Joseph Zwilling, care afirmă următoarele: „Primul Amendament permite acestor grupări să-şi predice convingerile religioase. Sper ca drepturile altor grupări religioase să fie şi ele respectate când vor dori să-şi promoveze convingerile”.  Aici însă sunt multe de comentat, societatea de azi, nu numai cea americană, este mult mai deschisă pentru acţiuni de tot felul, însă când este vorba de acţiuni organizate de către creştini, atunci în nici un caz nu trebuie să facem propagandă religioasă, trebuie să respectăm convingerile religioase a fiecăruia. Unde au fost respectate convingerile creştinilor în cadrul acestor campanii?

Cât despre bunătatea omului, Domnul Isus a spus următoarele cuvinte, când a fost numit bun de către un fruntaş: „Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun decât Unul singur Dumnezeu.” Foarte mulţi oameni încearcă să ne convingă că nu există Dumnezeu, pe când Dumnezeu nu a încercat niciodată să-şi justifice existenţa.


Reclame

6 gânduri despre „Buni şi fără Dumnezeu!?

 1. Curbet Alexandru

  O campanie făcută cu rea voinţă. Eu cred că tot aceste categorii de oamenii se vor opune predării Bibliei în şcoli.
  Şi încă ceva, fără Dumnezeu – nu există păcat şi moralitate. Rezultatele unei astfel de gândiri este catastrofal.

  Răspunde
  1. Alina Druta Autor post

   Asta m-a suparat si pe mine foarte mult. Cind este vorba crestinii sa organizaze evenimente de acest gen sunt limitati si pusi la perete de asa zisele respectari de religie.

   Răspunde
 2. Catalin

  stii ..incet ,incet lumea isi deschide ochii,mintea omului evolueaza,,,si zic eu ca e normal sa u mai credem in basme.si hai sa-ti pun o intrebare:de ce sa cred in cel mai nou basm?cand sunt basme de 3 ori mai vechi si mai frumoase…hai sa fim seriosi e nevoie doar sa vrei sa vezi,,si vei vedea.crede-ma.

  Răspunde
  1. Alina Druta Autor post

   Ce sa vezi Catalin?
   Orice societate care l-a exclus pe Dumnezeu din ea a suferit esec? Chiar şi Statele Unite au început foarte bine, aveau si constituţia formata după principiile Sfintelor Scripturi, si iute ca a ajuns una din cele mai puternice tări de pe pământ. Dar acum ce se întămplă?
   Dumnezeu se retrage odată ce noi oameni îl excludem, El nu ne impune credinţa cu forţa, însă cei care vor avea de suferit tot vom fi noi!

   Răspunde
 3. Alexandru Curbet

  Cătălin , ce spui tu este doar o părere subiectivă.
  Multe generaţii la rând s-au bazat pe credinţa în Dumnezeu – iar acum „noi am deschis ochii” şi ne credem mai evoluaţi … mai toleranţi… mai buni… doar pentru a renunţa la Dumnezeu?

  Răspunde
 4. alex

  nu vreau sa comentez campania cu pricina deoarece nu cunosc detaliile,dar vreau sa atrag atentia asupra unui lucru,vorbesc in numele meu si atat:eu sunt buna,fara dumnezeu. a nu crede intr-o dininitate nu e = cu a fi criminal/hot/mincinos etc sau toate la un loc. exista norma legislativa,individuala. de exemplu multi ar fura si nu fura,nu din frica de dumnezeu ci din frica de lege, ca pana la dumnezeu mai e,puscaria e aici aproape. revenind la bunatate,chiar daca ma aprind usor si uneori sunt poate egoista imi place sa ajut oamenii care au nevoie de ajutor. fardefect:nu sunt modesta deloc,deci:tot liceul am facut voluntariat la casa de copii gavroche,in vacante de fapt, in timp ce colegii crestini munceau ca sa isi cumpere blugi sau cereau de la mami si tatii ca sa iasa la suc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s