Atmosfera de sărbătoare

Mai este puţin şi intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă, o perioadă frumoasă care ne lasă multora amintiri plăcute. Fiecare din noi probabil vom alege foarte minuţios cercul de prieteni s-au anturajul unde vom petrece, în aşa fel ca să profităm la maxim de evenimente.

A mai rămas puţin, zile nenumărate, când vom sărbători „Crăciunul” s-au naşterea Domnului Isus Hristos. Noi vom avea un număr dedicat acestui eveniment, în aşa fel ca sensul ei să fie înţeles de către toţi şi ca alte evenimente să nu umbrească sensul.

Vorbeam însă de atmosferă, cea care caracterizează evenimentul. Dacă atmosfera este una frumoasă înseamnă că şi sărbătoarea este pe măsură, iar dacă este o atmosferă tristă atunci evident şi celelalte sunt triste. Este ca la un meci de fotbal, unde dacă atmosfera este incendiară şi meciul este incendiar, când orce atingere de balon este ca şi o mare realizare.

Zilele acestea am fost în Piaţa Marii Adunări, mai pe înserate unde am observat o atmosferă de sărbătoare. Este probabil pentru prima dată din ultimii 10 ani când sărbătorile încă n-au venit, emoţiile fiind însă ca şi cum deja au venit. Este probabil pentru prima dată în ultimii ani când autorităţile locale cu cele centrale nu se ceartă, nu îşi fură bradul unul altuia, ci dimpotrivă merg împreună pentru organizarea evenimentelor de crăciun. Cred că este o realizare frumoască care merită de apreciat.

Aşa cum există peste tot, şi aşa cum nici noi nu suntem o excepţie, ba chiar din contra avem realizări mari la acest capitol, există oameni cărora le place să strice atmosfera în societate. Atunci cînd trebuie să fie bine şi linişte, exact atunci unii vor să fie haos şi panică.

Evenimentele de duminică au fost de natură ca să strice acea atmosferă despre care vorbeam. Vorbesc despre acţiunea celor de la Mitropoli Moldovei, care îşi manifestă tot mai violent nemulţumirea faţă de anumite lucruri. Din punctul lor de vedere „jidovii” adică evreii prezintă un pericol pentru societatea noastră „ortodoxă” cum zic ei. Şi atunci de unde apare creştinismul? De unde apare şi ortodoxia? De unde vine Fecioara Maria? De unde vine Isus Hristos? Dar apostolul Pavel? Domnilor aici aţi greşit rău de tot. Sper ca mai marii voştri să vă explice.

Trebuia să se întâmple tocmai invers, să se vină cu mulţumiri la adresa evreilor pe care nu eu ci Dumnezeu ia ales din toate popoarele.

Mă bucură foarte mult atitudinea autotităţilor, dar şi a clasei politice. Ministrul Justiţiei a spus că neapărat se valua măsuri de rigoare stricte. Deasemenea şi primarul Dorin Chirtoacă a condamnat aceste acţiuni. PLDM şi PDM au înaintat şi ei un comunicat exprimându-şi îngrijorarea.

Sper ca atmosfera de sărbătoare să nu fie afectată de aceste avenimente, pe mine personal m-au întristat dar sper să-mi revin.

Nu este exclus ca tot aceste persoane să protesteze în ziua de 25 decembrie, contra celor care sărbătoresc crăciunul pe nou.

Şi ca să închei subiectul, voi scri un verset care spune totul despre evrei în raport cu noi. Aşa ia spus Domnul Isus unei femei samaritence:

Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la Iudei. (Ioan 4:22)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s