Tatăl minciunii: „Să vă spun din ale mele”

Era într-o după amiază când sora mea m-a întrebat: „Alina, dar cine este Lilith”. Ea gasise un articol despre ea pe site-ul Moldova Creştina şi m-a întrebat pe mine înainte să citească articolul. Eu nu ştiam nimic despre ea şi de aceea am citit împreuna articolul. Ce coincidentă înteresantă a fost că eu exact în acel moment îmi încheiasem de făcut studiul Biblic, care era despre înşelăciunile folosite de diavol ca să ne ducă în eroare şi să ne îndepărteze de la adevărul Sfintelor Scripturi. Mitologia despre Lilith este o basmă a şarpelui vechi, a diavolului ca să rătacească oamenii şi să-i ţină la distanţă de Cuvântul lui Dumnezeu care este Biblia.

Dar nu despre Lilith vreau să vorbesc în acest articol, ci despre minciună şi tatăl ei. Astăzi oamenii rămân îngroziţi de păcate precum curvia, preacurvia, omorurile, furturile, însă când este vorba de minciună, ea este trecută pe lista păcatelor mici, un păcat mai neînsemnat. Cei care gândesc aşa se înşeală amarnic. Domnul Isus, in timpul unei confruntări cu Iudeii care nu credeau în El, a spus următoare cuvinte despre diavol:

„Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună , vorbeşte din ale lui , căci este mincinos şi tatăl minciunii” (Evanghelia după Ioan 8:44)

Te-ai gindit vreodată că oamenii care mint au ca tată pe diavolul, şi minţind împlinesc poftele lui? La fel şi cei care au inventat aceasta mitologie au fost ghidaţi de cel rău ca să denatureze adevărul.

Oridecâteori oamenii aleg să mintă spun din ale diavolului căci el este un mincinos şi sursa minciunilor. Oridecâteori mint împlinesc poftele lui şi ca nişte copiii ascutători de „tatăl” nu stau în adevărul lui Dumnezeu. Acest fapt într-un final ucide şi îi distruge din interior, îndepărtându-se de Domnul Isus.

Cum putem birui minciuna şi sursa ei? Minciuna poate fi înfruntată doar cu adevărul. Pentru aceasta avem Sfintele Scripturi, pe care astăzi le putem studia cu libertate maximă. Să ma întorc la articolul despre Lilith, cîtă siguranţă şi libertate a adus acesta oamenilor care l-au citit şi toate datorită cercetării Bibliei.

Ca şi creştin studierea Bibliei trebuie să fie de o prioritate maximă. Ea ne va ţine conectaţi la sursa luminii şi adevărului, care este Domnul Isus.

Te consider creştin… dar cum stai la capitolul minciunii, mai apelezi la ea din cînd în când? Ce preţ pui pe studierea Bibliei?

sursa foto

Reclame

Un gând despre „Tatăl minciunii: „Să vă spun din ale mele”

  1. Pingback: Articole deosebite din 20-27 ianuarie 2010 culese din blogosfera moldovenească « Curbet Alexandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s