3 cele mai frumoase declaraţii de dragoste

În ajunul Sfântului Valentin mă gândeam ce aş putea să public pe blog despre dragoste şi îndata în mintea mea a venit ideia să scriu câteva declaraţii de dragoste celebre care au schimbat cursul istoriei şi au pus temelia unei lucrări măreţe. Aceste declaraţii de dragoste au fost spuse de Dumnezeu pentru poporul său, pe care l-a iubit chiar şi atunci când L-a trădat, înşelat şi părăsit. Ceea ce fac ca acest declaraţii să fie celebre este faptul că ele au fost întotdeauna urmate de promisiuni împlinite, binecuvântari şi fericire.

1. Prima declaraţie să află în carte Ieremia, capitolul 31, când poporul era risipit printre popoare din cauza păcatului şi neascultării lor față de Dumnezeu. Chiar dacă poporul l-a tradat pe Dumnezeu totuşi El nu poate să privească indiferent suferinţa lui şi se întoarce spre ei ca să-i izbăvească şi vindece rănile. Această întoarcere a lui Dumnezeu spre poporul este însoţită de următoare declaraţie de dragoste din parte Sa:

„Domnul mi Se arată de departe : „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea”Ieremia 31:3

Cât de încrezut poţi fi în cineva atunci când ştii că iubirea lui faţă de tine este veşnică! Această iubire nu se schimba, nu te abandonează, nu te uită, ci se înnoieşte în fiecare zi, indiferent de cât de tare ai cădea sau ai dezamăgit persoana respectivă. Această iubire se manifestă prin bunătate necondiţionaţă şi nemeritată. Cine poate iubi mai mult ca Dumnezeul nostru?

2. A doua declaraţie de dragoste se află în cartea profetului Isaia, capitolul 54, iată cuvintele ei:

„Câteva clipe te părăsisem, dar te voi primi înapoi cu mare dragoste. Într-o izbucnire de mânie, Îmi ascunsesem o clipă Faţa de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste veşnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău. Şi lucrul acesta va fi pentru Mine ca şi cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pământ, tot aşa jur că nu Mă voi mai mânia pe tine şi nu te voi mai mustra. Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.” Isaia 54:7-10

Poporul a fost părăsit pentru câteva clipe de Dumnezeu pentru că păcatele lor ajunsese prea mari ca să stea alături de sfinţenia Sa. Faţa Lui nu mai putea să priveacă răzvrătirea şi răutatea lor de aceea a fost nevoit să se dea la o parte din viaţa lor. Câţi oameni astăzi Îi ponegresc Numele cu cuvintele lor şi câţi au îl neglijează şi totuşi El este îndurător şi gata să-i ierte doar dacă L-ar chema. Cât de mare nu ar fi păcatul omului dragostea lui Dumnezeu este suficientă ca să-l acopere şi mila Lui ca să ierte, doar dacă oamenii L-ar chema.

3. A 3-a declaraţie de dragoste, Domnul Isus ne-o spune în rugăciunea Sa către Tatăl, pe când era încă pe pământ cu ucenicii Săi:

„Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu pentru ca ei (ucenicii) să fie una cum şi Noi suntem una, Eu în ei şi Tu în Mine- pentru ca ca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine”Ioan 17:22-24

Dragoste adevărat ştie să jertească ce are m-ai scump. Când Domnul Isus spune că Dumnezez l-a trimis, aceasta a constat în trimiterea Domnului Isus la moarte, acesta a fost scopul venirii Lui pe pământ. La prima vedere s-ar părea încorect din parte lui Dumnezeu să-şi jertfească Fiul pentru alţii, dar frumuseţea Sfintei Treimi se vede în decizia personală a Domnului Isus în această lucrare.

„Tatăl Mă iubeşte pentru că Îmi dau viaţa, ca iarăşi s-o iau. Nimeni nu Mi-o ia cu sila ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau şi am putere s-o iau iarăşi…”Ioan 10:17-18

Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi este atăt de mare încât a fost în stare să moară doar ca să ne poată da ocazia să fim veşnic ai Lui, curăţiţi de păcat prin sîngele Fiului Său drag, ce a curs la cruce. Ce încredere poţi să ai în cineva când ştii că persoana aceasta te iubeşte atît de mult încăt este în stare să-şi dea viaţa pentru tine doar ca să fii fericit! Cine poate iubi aşa ca Dumnezeul nostru?

Cum vei trăi ştiind că Cineva te iubeşte atât de mult? Vei sta singur şi părăsit când ştii că Cineva te aşteaptă cu braţele deschise gata să-ţi oferea dragostea cea mai potrivită? Aleargă la El, rămâi şi odihneştete la braţul Său atotsuficient.

Reclame

Un gând despre „3 cele mai frumoase declaraţii de dragoste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s