Băutul ca şi hobby? Ceva caracteristic Moldovenilor (video)

Recent am vizionat un video pe youtube unde un om este intrebat de ce consumă alcool. Pe faţa lui se vede clar că îi place băutura însă el nu recunoaşte că are probleme grave cu ea, ca şi orice alcoolic. Din răspunsul lui putem extrage anumite scuze pe care le invocă oamenii băutori, cum ar fi eu nu beau în toată ziua, eu beau doar ca mă relaxez, eu beau din respect, beau când jucăm cărţi, beau doar sămbăta si duminica. Din spusele lui băutura este ca şi hobby, ca şi cum ai merge la pescuit în week end. Trist dar astefel de concepţii au ajuns să fie ceva caracteristic pentru moldoveni, în loc sâmbata şi duminica să o petreaca în sânul familiei, cu copiii, bărbaţii beau, din respect pentru cei care sunt la fel ca şi ei.

Iată ce spun Sfintele Scripturi cu privire la astfel de oameni: „Vai de cei ce dis-de-dimineaţă aleargă după băuturi ameţitoare, şi şed până târziu noaptea şi se înfierbântă de vin!” (Isaia 5:11) Tot profetul Isaia spune: „Vai de cei tari când este vorba de băut vin, şi viteji când este vorba de amestecat băuturi tari”( Isaia 5:22). Eu personal am întâlnit mulţi oameni care sunt foarte viteji când e vorba de băut dar cînd este vorba să ajute pe acasă sau să facă altceva cu greu se mişcă. Astfel avem familii distruse, femei plecate departe de casă, etc.

Reclame

Un gând despre „Băutul ca şi hobby? Ceva caracteristic Moldovenilor (video)

  1. alaandrei

    In Biblie un verset mentioneaza cazul in care poti folosi vinul ca medicament adica ceva prescris si cu masura, dar nu cu hura, si sute de versete in care bauturile tari sunt ca blestem celor ce le-au folosit. Dar fiecare alege singur binecuvintarea sau blestemul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s