Tot mai mulți consilieri municipali divorțează!

De această dată Consiliul Municipal a început cu cererea câtorva tineri din rândurile comsomoliștolor care și-au exprimat neacordul cu decizia anterioară a Consiliului de a demola monumentul Comsomolului Leninist din bd. Grigore Vieru. Astfel tinerii au prezentat fapul că până la ziua de azi au acumulat circa 500 de semnături din partea chișinăuenilor care sunt împotriva demolării monumentului și că vor continua să colecteze semnături până vor convinge autorităţile să păstreze monumentele istorice, a spus liderul grupului.

O a doua declaratie, una politică, a urmat de această dată nu din partea comuniștilor ci a ex-PPCD-iștilor Ion Gabura si Anatol Rurac care au declarat anterior că părăsesc partidul astfel dând drum liber tinerilor. Continuarea declarației care a fost începută la sfârșitul lui ianuarie current a avut loc pe 18 martie, în cadrul ședinței consilierilor municipali, astfel ambii colegi aderând la Partidul Liberal. Fiind bineveniți de vice-președintele PL-ului, Dorin Chirtoacă, cei doi au declarat că anume PL-ul este partidul în care se regăsesc cel mai bine și că își propun să susțină întru totul primarul general Dorin Chirtoacă.

Să nu credeți că șirul declarațiilor au luat sfârșit aici. Nu, cei care au preluat tribuna sălii consiliului au fost alți doi membri ai altui partid. Vorbesc despre consilierii Ghenadie Onceanu și Igor Burda care au declarat și ei la rândul lor că Partidul Comuniștilor nu mai este unul satisfăcător pentru ei, astfel părăsindu-l și aderând la PLDM, declarația fiind soldată cu aplauze din partea mai multor consilieri.

Fiind terminat șirul declarațiilor consilierii și-au început munca propriu-zisă. Spre discuție a fost propusă tema de amenajare zonei Valea Morilor, una din idei fiind construirea unui hotel de cinci stele chiar în mijlocul lacului, plajă, cluburi sportive, un bussines centru, ș.a.

Pentru implementarea proiectului este nevoie de aproximativ 218 milioane de euro. Numai pentru a evacua nămolul, este nevoie de alocat 80 de milioane de lei. Propunerea nu a fost primită cu brațele deschise de consilieri, mai mulți dintre ei au criticat planul propus de arhitecți pe motiv că investițiile sunt prea mari si nu vor exista investitori. Împotriva aprobării acestui proiect s-a pronunţat preşedintele fracţiunii PPCD din CMC, Alexandru Corduneanu, care a precizat că, conform legislaţiei, aceste terenuri sunt monumente de arhitectură peisajeră şi fac parte din fondul ariei naturale protejate de stat, iar folosirea lor în scopuri economice este exclusă. „Nici un investitor nu va îndrăzni să încalce legea”, a adăugat Corduneanu. De cealaltă parte a baricadei, liderul fracţiunii Liberal-Democrate, Ghenadie Dumanschi, a susţinut votarea acestui proiect, argumentând: „Parcul de la Valea Morilor s-a transformat din cel mai frumos loc din Chişinăui, în cel mai urât”. Discuțiile pe marginea proiectului au fost amânate pentru saptămâna viitoare.

Acesta fiind un mic peisaj din cele întâmplate joi 18 martie, în Primărie la ședința consilierilor municipali vom aștepa următoarea ședință atât deciziile luate în favoarea chișinăuenilor, cât și rezolvarea problemelor care stau în rând și își așteaptă soluționarea să vină și pe la ele, prima dintre ele fiind drumurile care au transformat strazile Chișinăului nu în altceva decât în niște trampline de competiție a stricării mașinilor.

Ecaterina Stepaniuc

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s