Sezonul paradelor

Luna mai poate fi considerată ca şi o perioadă a paradelor, ba chiar printr-un ordin de Guvern îi putem atribui acestei luni un asemenea titlu. Să vedeţi, homosexualii au dorit să „părăduiască”, comuniştii au mărşăluit prin tot oraşul de ziua muncii, ruşii vor avea paradă de 9 mai ş.a.m.d. iar în toate aceste avenimente suntem implicaţi fie direct fie mai idirect. Haideţi să le discutăm una câte una.

Pride-ul homosexualilor
Vreau să recunosc că anul acesta primăria a dat dovadă de un curaj incontestabil în ceea ce priveşte permiterea acestor persoane ca să-şi desfăşoare pride-ul (care înseamnă „mândrie”) în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Urmările acestei decizii ar putea fi costisitoare pentru că homosexualii în dragostea lor faţă de ţară au decis să meargă până la CEDO pentru a-şi cere drepturile, dar şi pentru a-şi umple buzunarele speculând aceste evenimente.
Homosexualii, lesbienele şi transexualii nu practică un asemenea mod de viaţă pentru că aşa s-au născut, ei pe parcursul vieţii au devenit aşa având fiecare motivul său. Unii nu am mai dorit să fie bărbaţi, iar alţii femei. La conferinţa de presă un reprezentant LGBT a dat o explicaţie mai clară, cică un bărbat îşi tot bătea soţia fără să aibă motive, ca până la urmă să îşi dea seama că este homosexual şi nu are nici o sentiment faţă de femeie. Acest om este mai degrabă un laş decât homosexual.
Într-un final sper să mă fac înţeles, nu urăsc aceste persoane, nu doresc răul lor, ei nu trebuie persecutaţi, maltrataţi sau omorâţi, ci invers ajutaţi pentru a reveni la normal. Primăria a procedat corect, decizia de a nu le permite să mărşăluiască înseamnă a respecta intimitatea (unde faci ce vrei), şi a încuraja moralitatea, bunăvoinţa în societate.

Ziua muncii
Sâmbătă comuniştii au dat de înţeles că începe campania electorală. S-a tot strigat lozinci precum votaţi stabilitatea, votaţi bunăstarea, votaţi moldova, votaţi… votaţi… votaţi… Din câte ştiu încă nu s-a dat startul campaniei electorale, iar nerespectarea termenilor impuşi de lege înseamnă încălcarea acesteia.
Acum ziua aceasta a muncii care a readus oamenilor sentimentele de altădată, când ieşeau de la mic şi mare pentru a sărbători ce? Pentru a sărbători ordine şi nu virtuţi precum „ziua muncii”.
Dacă venea ordinul de la comitetul central precum că această zi trebuie sărbătorită de toţi oamenii, ea era săbătorită de toţi şi de cei care doresc şi care nu. Deci oamenii ieşeau la paradă în perioada sovietică mai puţin de bunăvoie, mai mult de ordin. Iar ceea ce s-a întâmplat la chişinău nu a însemnat deloc un mesaj de dragoste pentru muncitori, ci o speculaţie, şi o îngrijorare pentru noi toţi.
Este absurd să mai crezi în perioada sovietică unde era un conglomerat de ţări ce asigurau economia, omul fiind totuşi un nimic. Deci această sărbătoare mai poate fi numită „ziua celui ce este folosit doar pentru muncă”.

9 mai
Ultima paradă care a ţinut şi mai ţine paginile ziarelor încă active, este poate cel mai greu subiect la care mă voi referi şi cel mai succint.
Al II război mondial a fost un război al întregii lumi împotriva celui mai diabolic concept care este fascismul. Câştigarea acestei lupte a fost benefică pentru toţi, şi pentru noi. Până aici trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem, 9 mai este o zi a biruinţii întregii lumi.
Ceea ce s-a întâmplat după război cu noi a fost dezastrul şi dezmăţul lui Stalin în setea după putere. Stalin a fost criminal cu poporul nostru, trăpşind pe noi ca pe nişte cadavre, iar în acest context comunismul trebuie declarat un regim represiv şi criminal pentru pământul nostru.
Într-un final trebuie abordate lucrurile uneori separat, alteori luate împreună. Depinde de cât este societate de pregătită. Majoritatea trebuie să decidă, şi majoritatea a decis că participarea la paradă este binevenită. Aşa să fie.

Ion Druţă

Reclame

Un gând despre „Sezonul paradelor

 1. mihailandrei

  S-a depasit masura, s-a trecut peste linia tolerantei.
  Homosexualii, initial doreau abrogarea articolului 200 din Codul Penal. Acum solicita fara rusine legalizarea „casatoriei”. Inteleg ca sunt voci care doresc inclusiv legalizarea adoptiilor. Situatia e jenanta! Citesc in presa ca au si „biserica”.

  In acest sens au primit vizita unei anume Diana Fisher, lesbiana „episcop” a congregatiei Metropolitan Community Church.
  Maine poimaine, vor solicita drepturi si necrofilii sau pedofilii.

  Inteleg ca lesbiana Mary Glasspool, in varsta de 55 de ani, a fost aleasa adjunctul episcopului anglican al diocezei din Los Angeles.

  Evenimentul a avut loc pe data de 15 mai 2010.

  Cam asa arata crestinismul made in usa ,la a 7-a mana.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s