9 Mai, o manipulare de prost gust

Cum credeţi, am trecut cu brio de acest eveniment? Toţi aşteptam cu emoţii, oare cum se va descurca Alianţa pentru Integrare Europeană cu organizarea sărbătorii de 9 Mai. Datorită controverselor din interior, dar şi dezbaterilor aprinse de la televizor, aveam oarecum dubii că acest eveniment va trece bine, ba chiar mă aştepta la manifestări serioase din partea celor ce nu recunosc 9 Mai ca şi o sărbătoare a noastră. Până la urmă eu zic că a fost bine, AIE s-a descurcat şi de data aceasta.

Însă un moment care m-a supărat a fost atitudinea partidului comuniştilor care au demonstrat încă odată că pe ei nu-i înteresează trecutul sovietic aşa cum obişnuiesc ei să manipuleze, ci doar devidentele electorale. Ei şi-au organizat sărbătoarea de 9 Mai aparte, în stilul lor, spunând că ei nu doresc să se alăture celor care s-au declarat „învinşi” (declaraţia lui Ghimpu). Aceasta este o manipulare care nu exprimă decât adevăratele scopuri ale comuniştilor, care nu îşi doresc consolidarea societăţii.

Până la urmă 9 Mai nu este a comuniştilor, ea nu este a unui om sau doar al ruşilor. Îmi permit să spun că este a întregii lumi, pentru că hegemonia fascistă putea să meargă mult mai departe decât URSS-ul, şi chiar dacă nu au existat mari diferenţe între Stalin şi Hitler sau fascism şi comunism, noi nu putem decât să ne bucurăm că atât unii cât şi alţii au luat sfârşit. Iar când îţi atribui doar ţie şi partidului meritul acestui eveniment, încalci regulile bunului simţ, iar mai devreme sau mai târziu vei fi pedepsit şi de oameni şi de Dumnezeu.

Mă gândeam că până a dispărea partidul comuniştilor de pe arena politică, cât de frumos era dacă se alăturau ca şi opoziţie în organizarea unui eveniment comun, ca să arătăm şi noi măcar pentru o minută, că putem cinsti curajul celor căzuţi în război. Ei însă i-au tot plimbat pe oamenii lor prin bulevarde, scuaruri, doar pentru ai ţine departe de focul veşnic. Să fim serioşi domnilor, ce are vorbele lui Ghimplu cu esenţa sărbătorii. Voi nu urmăriţi decît manifestări de dragul manifestărilor.

Sondajul sociolocig al celor de la Imas, exprimă poate în proporţie de 50 la sută în ce direcţie se îndreaptă fiecare partid politic. Următoarele alegeri pot fi catastrofale pentru unii, şi respectiv o minune pentru alţii. Este clar că AMN a căzut din cărţi, iar un al cincilea partid încă nu s-a manifestat la justa valoare pentru a trece pragul electoral.

Partidul comuniştilor este în scădere liberă, şi probabil în doi trei ani nu vor mai conta în politică, iar acest lucru nu poate fi decât datorită manipulării fără precedent a tot ce înseamnă sentimente şi cetăţeni. A manipula în stilul lui Lenin, care descria capitalismul oamenilor ca şi o fantomă distrugătoare, nu este normal şi demn de contextul pe care îl trăim.(judecaţi şi singuri cine a avut dreptate Lenin sau ceilalţi).
Nu am putut trece simplu peste o astfel de nedreptate, şi sunt convins că nimeni nu va trece aşa de uşor.

Ion Druţă

Sursa foto

Reclame

Un gând despre „9 Mai, o manipulare de prost gust

  1. Adnana Amelia

    Adaugati functionalitate deosebita site-ului dumneavoastra prin posibilitatea de traducere a fiecarei pagini in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Foarte simplu si eficient, prin inserarea unui mic cod pe care il puteti gasi la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ veti oferi fiecarui vizitator posibilitatea traducerii instantanee a oricarei pagini, intr-una din cele 35 de limbi de circulatie internationala. La aceiasi adresa puteti gasi si un exemplu de functionare al codului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s