Cum să te pregătești pentru prima zi de școală

Prima zi de scoală aduce cu sine atît intuziam dar și presiune. Una din soluțiile, pentru a fi gata de primul sunet al noului an şcoalar, este să fie pregătit din timp. Iată cățiva pași pentru a avea un start bun pentru anul școlar.

1.Asiguraţi-vă că aveţi toate rechizitele şcolare necesare. Dacă aţi primit o listă a rechizitelor şcolare, cumparați din timp obiectele de pe lista. Dacă nu aveţi o listă a rechizitelor şcolare necesare, echipațivă cu cele care sunt de primă necesitate, în primul rînd caiete, stilouri şi creioane pentru a vă trece prin prima zi.

2.Alege și pregăteșteți tinuta ta de cu seară . Acest lucru va economisi timp preţios în dimineaţa. Alege o tinuta care sa te simti confortabil dar să fie și corespunzătoate evenimentului sărbătorit. Optează pentru o ținută clasică și eleganta dar în același timp jucăușă. În nici un caz nu trebuie să fii îmbracată ca la nunta sau bal.

3.Dacă este un liceu nou pentru tine atunci din timp trebuie să fii familiarizat cu clădirea. Află unde este amplasată clasa, locurile de bibliotecă, cantină şi sală de gimnastică așa ca să nu te rătăcești.

4.Dacă este posibil află care va fi și orarul primelor lecții. Nu vei fi surprins pe acea prima zi de şcoală dacă ştii din timp ce cursuri vor avea loc. Daca este prima zi de universitate atunci orarul este amplasat cu cîteva zile înainte de 1 septembrie sau altă prima zi de școală în altă țară.

5.Lasă suficient timp pentru a ajunge la şcoală mai devreme așa ca să ajungi la câteva minute de începere a careului sau primei ore.

6.Asigurate din timp cu un somn bun înainte de prima zi de scoală, cel puțin 8 ore. Dacă vei fi odihnit ca merge și ziua mai relaxant și mai interesant.

7.Și ultimul lucru dar și cel mai important pe care neapărat trebuie să-l faci în prima zi de scoală este să-ți aduci aminte de primisiunilor pe care le-ai facut la sfărșitul semestrului trecut. Dacă ai promis ca anul acesta vei fi mai activ la studiere, vei munci mai mult, vei fi mai stăruitor puneți drept scop împlinirea lor, și începe acest lucru chiar din prima zi de scoală. Stabileștiți obiective și scopuri pentru anul școlar care îți stă în față așa ca să te poți bucura de rezultate bune, căci planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. – înțeleptul Solomon.

Mult succes și izbândă!

Reclame

Un gând despre „Cum să te pregătești pentru prima zi de școală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s