Lume, lume hai la vot!

De ceva timp doresc să-mi exprim entuziasmul dar şi aprecierea faţă de cei de la Comisia Electorală Centrală pentru modul cum au gândit motivarea oamenilor de a merge la vot. Cu siguranţă aceast mod de campanie va avea un efect pozitiv asupra societăţii, iar oamenii vor veni într-un număr mai mare la vot.

A chema oameni într-un ritm de das la scrutin totuşi este ceva inovator. Noi moldovenii chiar dacă ne plângem de probleme şi necazuri, că nu ne mai arde mai de nimic, totuşi iubim veselia, iar vorba ceea „unde joacă moldovenii, acolo pământul geme” se mai adevereşte pe alocuri. Deci oamenii pot recepţiona mai bine un astfel de mesaj pentru a ieşi din casă şi a merge la votare.

Pentru a explica mai clar, eu vorbesc despre campania publicitară a celor de la CEC, care îndeamnă oamenii la sufragiu printr-o piesă cunoscută de majoritatea generaţiilor. Piesa „Lume Lume” făcută cunoscută lumii prin interpretarea artistei române Maria Tănase. Piesa în original este totuşi una mai tristă, ea fiind reinventată de CEC în ritmuri moderne ca pop sau hip hop. Mie personal îmi place, şi sper să placă la toată lumea. Dar cel mai important este efectul.

Da efectul ni-l dorim cu toţii să fie unul fără precedent, avem nevoie să ne învăţăm a fi activi indiferent pentru ce partid ne vom da votul. Aud zilnic oameni care spun că nu au pentru merge la vot. Este trist ce se întâmplă, iar indiferenţa este o sămânţă care prinde colţi, iar apoi dă roade. Roadele sunt veşnica numulţumire, sărăcia, şomajul etc. Aceşti 300,000 de lei cheltuiţi de CEC pentru campanie nu înseamnă nimic faţă de numărul celor care nu se prezintă la urne.

Noi ca şi ziar deasemenea ne propunem ca să motivăm cât mai mulţi oameni la scrutin. Aici trebuie toată presa să fie implicată pentru că este singura forţă majoră care ajunge la oameni. Cel mai trist este că ziarele dar mai ales televiziunea trage fie la un partid sau altul ceea ce nu oferă încredere.

„Lume Lume, Soro Lume” să mergem împreună în ritm de dans la vot. Aceasta înseamnă multă dispoziţie, speranţă, voinţă, credinţă că în ţărişoara aceasta se pot întâmpla schimbări spre bine.

Să ne rugăm cu toţii ca Dumnezeu să îşi întoarcă faţa spre noi şi să ne binecuvânteze cu o nouă conducere mai bună, pe care poate nu o merităm.

Ion Druţă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s