Libertatea de Exprimare VS Atacul la persoană

Mă tot gândesc cum să răspund unor cuvinte dure și urăte la adresa mea… de fapt mă întrebam dacă se mai și merită să răspunzi unei astfel de nebunii omenești? Cuvintele marelui înțelept Solomon spun astfel: „Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni şi tu cu el. Răspunde însă nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înţelept.” Aceasta situație se încadrează în ambele părți. Unii sunt de părere că trebuie să dai o replică, alții că nu s-ar merita.

Să încep cu reputația celor de la Curaj.net și regulamentul pe care-l au ei pe site. Citez de pe site:

Art. 2. Curaj.Net incurajează libertatea de exprimare, gândirea critică
si este accesibil pentru oricine are ceva de spus, comentat, replicat, indiferent de limba vorbita, nationalitate, locul aflarii, gen, rasa, nu conteaza nici optiunile culinare, sexuale, politice, religioase etc.

În viziunea Curaj.net liberatatea de exprimare este ca sa fie publicate toate prostiile care pot veni în cap oricărui om, poate fi chiar și un om bolnav mintal. Mă gândesc ca dacă ar scrie cineva un articol plin cu cuvinte obscene, el fără probleme va fi publicat, chiar dacă vine în contradicție cu următorul regulament tot al site-ul respectiv.

Art. 8. Nu se recomanda insultarea persoanelor,
discutarea numelui, culorii pielii, a limbii vorbite (nu conteaza confesiunea sau preferinta sexuala a omului, ci declaratiile si faptele sale), utilizarea imaginilor/cuvintelor obscene sau ofensatoare.

Fraza „nu se recomandă” mai poate însemna „este de dorit să nu folosiți cuvinte ofensatoare dar dacă totuși nu puteți altfel…”. Articolul scris despre mine era inundat de cuvinte obscene și ofensatoare care au insultat atât persoana mea, cât și întreaga-mi familiei, administrația site-ul însă nici o reacție. La fel au fost ironate și numele meu și a soțului. Soțul meu niciodată nu s-a semnat ca si „ionutza”, chiar nu stiu despre cine vorbea acel individ.

Conform Constituției Republicii Moldova, Articolul 23, cu privire la Libertatea opiniei şi a exprimării, citez:

(1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.
(2) Libertatea exprimării nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie.

Curaj.net strigă pe străzi că vor mai multă libertate în exprimare, o astfel de libertate au ei în vedere, care se rezumă la atacuri și defaimări la adresa celor care sunt de altă părere cu ei. Prezența acestui articol pe site este contradictorie și arată încă o dată că defapt nu este respectat regulamentul nici de administratori.

Liberatatea de exprimare este un drept al fiecărui cetățean, însă ea se încheie în momentul când este ofensată opinia sau atacată personalitatea altui cetățean. Oare cei de la curaj.net cât și autorul articolului au auzit doar de ceea ce este scris în primul alineat? Cu siguranță că nu, doar că ei respectă doar ceea ce le convine.

Cît ține de autorul articolului, Anton Constantinescu, se vede ca rușinea și bunul simț l-au părăsit de mult, pentru că din gura unui om înțelept niciodată nu vor ieși astfel de cuvinte murdare și fără pic de tact. Îi doresc pocăință sinceră care poate fi obținută prin Domnul Isus.

Eu m-am căsătorit din dragoste cu o persoană care are un caracter frumos, nu din nevoi erotice sau senzuale. Căsătoria implică mult mai mult decăt sex. Mă îndoiesc că el va înțelege aceasta vreodată.

Poate că mulți se așteaptă la reacții extreme din partea mea, la multă supărare și necaz pe acest băiat, însă nu pot să fiu așa. Cu siguranță ceea ce s-a spus este urât și chiar ieșit din comun, însă oricine face parte din această luptă cu homosexualii și imoralii trebuie să se aștepte și la așa ceva. Pentru că homosexualii au fost din totdeauna agresivi și iuți la limbă față de cei care împărtășesc o altă opinie.

Deci Anton (dacă există așa persoană) Domnul să aibă milă de tine pentru că nu știi ce vorbești.

Reclame

Un gând despre „Libertatea de Exprimare VS Atacul la persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s