Este ultima săptămână de campanie

Ne apropiem cu paşi mari şi largi spre finalul acestei campanii electorale. Mai toate partidele, dar şi candidaţii independenţi înscrişi în cursă fac eforturi disperate pentru a reuşi să acopere tot teritoriul ţării, cu mesajul lor. La televiziune se înghesuie ca niciodată candidaţii independenţi ce acoperă vocea partidelor în totalitate, de aceea partidele încearcă să ajungă la fiecare cetăţean în parte personal. În principiu, acesta este marele avantaj al unui partid, pentru că lucrează un nucleu întreg de oameni.

În perioada acestei campanii s-au făcut eforturi mari pentru a motiva populaţia
să meargă la vot. Cu cât acest lucru a fost mai evident, cu atât rezultatul alegerilor devine tot mai imprevizibil, dar şi aşteptat de noi toţi. Fiecărui cetăţean (chiar şi acela care nu va merge la vot) îi este interesant rezultatul şi viitoarea formulă parlamentară. Şi indiferent de ce s-ar spune, cred că prezenţa la vot va fi una mare.

Un lucru pe care putem să-l regretăm cu toţii a fost acela că nu prea am avut ocazia să-i vedem pe liderii politici în dezbateri electorale televizate. Buletinul de vot este aşa de mare, că o lună de dezbateri nu a junge ca să le oferi undă tuturor. Dacă în campania precedentă am fost alintaţi cu tot felul de confruntări între partide, de data aceasta nu a fost posibil. Televiziunea Naţională de exemplu i-a luat pe fiecare după ordinea în buletinul de vot, alte televiziuni au tras la sorţi, şi nimeni nu a încheiat măcar prima rundă de dezbateri. Deci a doua nici nu va mai fi.

Noi ca jurnalişti nu vă putem spune cu cine să votaţi, însă indiferent cu cine o veţi face, este foarte important să mergeţi la vot. Biblia spune că orice stăpânire vine de la Dumnezeu (Romani 13:1), iar noi oamenii avem posibilitate să-i spunem lui Dumnezeu ce stăpânire ne dorim. Indiferenţa este un semn rău şi nu are nimic comun cu viitorul acestei ţări. Dacă zicem că ne pasă de viitorul copiilor noştri, trebuie să ieşim la vot şi să votăm înţelept.

Nu ar mai fi nimic de spus, să mergem împreună la vot.

Ion Druţă

Reclame

Un gând despre „Este ultima săptămână de campanie

 1. Andrei Popa

  Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă.

  Mai mult decвt atât, asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie a acestui an. Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”.

  Ţinem să precizăm că „Noua Dreaptă” nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza nici un fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent.

  Din aceste considerente, rugăm opinia publică să ia în consideraţie că orice „comunicate”, „declaraţii” sau „îndemnuri”, care vor fi difuzate din numele asociaţiei „Noua Dreaptă” sunt false în cazul în care nu vor fi publicate pe site-ul oficial al organizaţiei (www.nouadreapta.md) sau anunţate în mod direct de preşedintele asociaţiei – Vitalie Jereghi.

  În acelaşi timp, recomandăm tuturor grupărilor obscure să înceteze utilizarea abuzivă şi ilegală a numelui şi simbolurilor asociaţiei „Noua Dreaptă”. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ataca aceste acţiuni în instanţele de judecată.

  Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”

  http://www.nouadreapta.md/index.php/aciuni/45-comunicate/93-declaraie-cu-privire-la-tentativele-de-organizare-a-unor-tulburri-de-strad-la-chiinu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s