A trădat Lupu sau.. a trădat

Iată eu stau în fața televizorului sau pe internet în fața computerului și mai puțin cu urechea lângă radiou, iar fața îmi stă mai mereu încrețită din cauza unui personaj politic care să fim sincer nu știe sau nici nu a știut ce înseamnă moralitate politică. Am ajuns în situația de a ne simți amenințați de cineva care a luat statutul de salvator al națiunii și fără de care nu putem merge înainte de parcă pe acesta nu l-au votat oamenii ci marțienii.

Este cu totul și cu totul inadmisibil când un om ca Marian Lupu și un partid cu titulatura de democrat își pune problema între cine să aleagă, comuniști sau democrați liberali. Când cel puțin admiți o astfel de ipoteză fie pentru a manipula sau șantaja spunând că este posibilă o alianță cu comuniștii, înseamnă că deja te-ai identificat cu aceștea. Se pare că cetățenii țării noastre în loc să dea naștere unei noi speranțe a politicii moldovenești a dat naștere unui monstru.

Mai multe persoane mă întreabă va trăda Marian Lupu sau nu, crezând că conceptul de trădare stă doar în acțiuni concrete. Dacă merge cu comuniștii a trădat și invers nu. Eu răspund la acestă întrebare spunând că domnul respectiv deja a trădat chiar dacă va face alianță cu partea dreaptă. Din clipa ce admiți varianta comuniștilor care au făcut atâta rău cetățenilor dar și ție personal înseamnă că ești un trădător și nu meriți să ajungi unde ai ajuns.

Cred că Marian Lupu va face până la urmă alianță de centru dreapta, însă această opțiune va fi mai mult o chestie de geopolitică. Fie occidentul va pune presiune fie alte împrejurări, inima acestuia fiind defapt la acea întâlnire cu Narișkin și Voronin unde i s-a promis marea și sarea. Mai este și fenomentul pe care noi îl numim „soarta lui Iurie Roșca”, cred că și la aceasta se gândește Parditul Democrat, care în cazul unei alianțe cu PCRM ar rămâne doar istorie și ruine.

Mă uitam cum mai mulți oameni au ieșit în stradă îndemnați de Forul civic Pro Europa ca să-l îndemne pe Marian Lupu la o alianță cu democrat liberalii. Am ajuns până acolo de jos încât să retrăim din cauza opțiunilor politice ale marelui , educatului, manieratului, domnul Lupu.

Nu mai trebuie să trădați domnule Lupu pentru că deja ați făcut-o.

Ion Druță

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s