E mai bine așa! (Despre candidatura lui Nicolae Timofti)

Când am auzit despre doamna Bacalu că ar fi candidatul pentru funcția de președinte, am rămas un pic surprins , pentru că mă așteptam la o persoană mai serioasă și pe care o cunoaște măcar o parte a societății. Mi-am exprimat îngrijorarea și în ultimul meu articol, iar astăzi vin să scriu pe o notă mai pozitivă, pentru că candidatul Nicolae Timofti este ceva mai bun.

Din câte se pare Timofti va fi ales până la urmă președinte. Dacă și Dodon și-a exprimat susținerea, atunci am putea să nu avem surprize, însă în Republica Moldova nimic niciodata nu este imposibil.

Pe cât de credibil este Timofti? Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem fiecare din noi. Aici mă refer la jocurile politice pe care s-ar putea să le facă dumnealui cu prețul acestei funcții. Se vorbește despre mai multe persoane calificate și selectate pentru funcția de președinte, dar care au refuzat din cauza condițiilor nu tocmai bune puse de Alianța pentru Integrare Europeană. Cu siguranță, înainte ca domnul Timofti să-și dea acordul de a fi candidatul Alianței, el a avut și o discuție cu liderii acesteia, unde i s-au pus și condiții, însă care ar fi acestea ,probabil, nu vom cunoaște în timpul apropiat. Sunt două variante: fie domnul Timofti vine cu o mână de fier și se folosește de atributele unui președinte pentru a schimba lucrurile spre bine în țară, fie el vine să fie doar un tablou desenat frumos ,dar care este imun la tot ce se întâmplă în jur. Eu sper să fie prima.

Nicolae Timofti este Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, activează în acest domeniu de foarte multă vreme , din câte se cunoaște nu a fost niciodată contopit cu politicul , așa cum se cuvine unui judecător, toți oamenii în jur vorbesc numai de bine despre această persoană. Absolut nici un lider politic din opoziție sau chiar extraparlamentar nu au adus anumite obiecții cu privire la persoana domnului Timofti, ceea ce denotă că el este o bună candidatură pentru a ocupa funcția de președinte.

Un alt lucru care bucură este faptul că acest om are o familie și ,chiar din spusele lui, ține foarte mult la familia sa. Iar un om care își conduce bine familia și are grijă de ai săi va fi în stare să fie și un bun conducător al țării. Este bine știut faptul că un stat puternic se ține pe familii puternice, Dumnezeu ne-a dat familia ca și o valoare de care trebuie să avem grijă.

Domnul în cauză, în timpul scurt pe care l-a avut de la înaintarea la această funcție, a reușit să facă și o serie de declarații, prin care a arătat că știe bine ce are de făcut: „Voi fi un președinte pentru toți cetățenii”, „Voi colabora și cu opoziția și cu partidele de guvernământ”, „Vom continua vectorul european, iar prima vizită oficială o voi face la Bruxelles”.

Eu nu am nici un semnal prin care să spun că candidatura domnului Timofti ar fi una nepotrivită.
Sper că acest om este unul temător de Dumnezeu și dacă va fi ales în funcția aceasta, să înțeleagă că Dumnezeu l-a pus și trebuie să facă voia Lui în toate deciziile pe care le va lua.

Ion Druță

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s