Tot pe “stânga” stăm

În data de 16 iunie, Partidul Democrat va avea congresul al VII-lea care va fi organizat în scoarul Teatrului Național de Operă și Balet. Dacă încă nu ați apucat să vedeți ce mamă de congres pregătesc domnia lor atunci făcețivă treabă pe la TNOB și veți vedea.
Tot congresul se va petrece în aer liber, o metodă mai mult americană, dar care se practică și prin Europa. Tot ce se va întâmpla acolo va da senzația unui partid măreț, care are toată puterea și țara în mâna lui. Și chiar dacă lucrurile nu stau chiar așa, totuși e foarte clar, PDM își consolidează puterile și resursele pentru ași întări partidul pe plan național.
Îmi aduc aminte de congresul când a fost ales Marian Lupu în fruntea partidului, o ceremonie simplă, fără prea mari artificii organizatorice, dar care a adus și un rezultat bun partidului. Cu venirea lui Vlad Plohatniuc lucrurile s-au schimbat, se pare că partidul a fost dat în mână unor specialiști de PR care creează cu mult gust imaginea partidului.
Teatrul de Operă și Balet a fost împânzit cu imagini ale partidului, având mesajul “Viitorul începe acum”. Așa cum vă spune-am tot ce face PDM acum dă senzația  unei schimbări de imagine. În cadrul partidului s-a creat chiar și un comitet numit al reformelor,care iată lucrează. Toate mișcările acestea spun un singur lucru, Partidul Democrat își întărește poziția de stânga al eșchierului politic din Republica Moldova.
Personal nu am scris aceste lucruri pentru că aș crede cumva că scăparea noastră este PDM, sau că ne vom trezi după 16 iunie cu un patid reformat ce se apucă de lucru și ne va face nouă bine. Sigur nu va fi așa, dar mam gândit la un lucru pentru pe care îl împărtășesc cu voi. În Republica Moldova partidele de stânga se tot întăresc pe când cele de pe dreapta tot slăbesc. De aceea țara noastră a avut guvernări care au susținut doar politici de stânga. Într-un cuvânt tot pe stânga stăm.
După mine ideile politice de stânga sunt periculoase pentru noi, pentru că au un substrat comunist. Chiar dacă se numesc “stânga modernă”, ce nu mai agrează comunismul de altădată, tot le sunt mulțumitori marxiștilor pentru ideile și principiile unei stângi politice veritabile. Vrem noi sau nu politicile de stânga vin de la principiile lui Karl Marx, fondatorul socialismului științific.
Renumita frază că “Dumnezeu și religia este opiu(drog) pentru popor” pe care oamenii o citează și pe care stânga politică o crede și astăzi, îl face pe Marx un om total împotriva lui Dumenzeu, care neagă existeța acestuia. Aceeași ideie a urmat-o și Lenin care a creat un imperiu comunist bazat pe principiile lui Marx. Rezultatele au fost dezastruase, 50 milioane de morți din cauza acestui sistem diabolic.
Republica Moldova este până în ziua de azi afecată de gândirea socialistă și comunistă care defapt ne-a ruinat ca și popor. Timp de douăzeci de ani suntem conduși de partide de stânga care respiră cu idei socialiste, și cu greu acceptăm un partid de dreapta ideile căruia sunt mult mai viabile pentru țara noastră.
Timp de douăzeci de ani stăm tot pe stânga și nu dorim nicicum să ne mutăm cât de puțin și pe dreapta, pentru că stânga a amurțit deja. Atât în Europa cât și la noi cei mai mari bani se investesc în partidele de stânga, pentru că dorința și idealul lor este mai mare. Oamenii sunt amețiți atunci când li se spune că li se va face dreptate socială, va fi echitate socială, nu vor mai crește milionarii ca ciupercile, iar omul simplu va fi pus la loc de cinste. Acestea sunt principalele idei cu care merge stânga la alegeri, ei promit poporului nevoiaș stabilitate socială, prețuri ieftine și salarii mari.
Politica de stânga îl are în epicentru pe om, înlăturândul total pe Dumnezeu în viața omului, doar omul și nu mai omul este dumnezeu pe pământul acesta. Marx spunea că “nu ne putem umili înainte unui Dumnezeu inexistent”.
Stânga de astăzi încercă să atragă și bisericile de partea lor, prin diferite forme evlaviase. Fie spun că  susțin biserica, valorile ei, ș.a.m.d.
În Republica Moldova este foarte ușor să identifici partidele de stânga. Toți cei care pledează pentru limba moldoveneacă, aderarea la uniunea vamală “Rusia-Belaru”, și care chiamă la un patriotism (cu tendințe anti-românești) sunt pe partea stângă a eșchierului politic.
Vreau să închei amintindu-vă despre cel de-al VII congres al Partidului Democrat, eveniment prin care își va arăta intenția de ași întări aripile pe partea stângă dar și ce-a de centru care tot pe stânga este. Vă îndemn să urmăriți evenimentul acesta și să observați cum se promovează ideologiile de stânga.

Deocamdată stînga cu dreapta se înțeleg de minune în țara noastră, împreune ne-au adus legea antidiscriminare (egalitate de șanse), au planul se ne mai aducă un set de legi (bune) așa că problema nu este doar în stânga, se pare că și cei din dreapta tot stângaci sunt și ei. Dar celor din dreapta le voi oferi timp data viiitoare.
Druță Ion
Reclame

Un gând despre „Tot pe “stânga” stăm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s