MINUNEA ACEASTA DE COPIL

IMG_2268Este pentru prima oara cind intilnesc sarbatorile de craciun departe de tara mea, mi-ar place sa sper ca este si ultima data, insa in viata nu poti fi niciodata categoric cu privire la locul in care te trimite Dumnezeu dar mai ales timpul sau anotimpul in care o face.
Fiind in SUA in momentul acesta mi-a atras atentia in mod special cum se pregatesc oamenii de sarbatorile iernii, care probabil fara echivoc sunt cele mai indragite de majoritatea tarilor de natura crestina. Chiar incepind cu luna decembrie oamenii isi cumpara si impodobesc pomii de craciun. Tot la inceput se organizeaza felurite parade in strada la toate nivelele, cai, caini, scoli de dans, politisti, seriffi, primari si congresmani. Deghizari, decoratiuni si CADOURI!. Da asa este, cadouri, e uimitor sa vezi cite cadouri isi fac membrii familiei unii altora, sunt aici sub brad, sunt multe, ce o fi acolo nu stiu.
Dar drag prieten cel mai uimitor lucru pentru mine nu sunt cadourile impachetate, ar fi trebuit sa fie, dar nu sunt, cel mai uimitor este cit de abatuti sunt oamenii astazi fata de CADOUL CEL MAI DE PRET A LUI DUMNEZEU PENTRU NOI, ISUS HRISTOS MINTUITORUL! Uimirea Ingerilor, Magilor si Pastorilor din Betleemul de atunci, usor se transforma astazi intr-o uimire a faptului ca nimeni nu mai crede acum ceea ce s-a crezut atunci. Arde inima in noi cind primim cadouri impachetate, sau cecuri in plic dar raminem reci, neclintiti si impietriti fata de DARUL FARA PRET A LUI DUMNEZEU.
„Îngerul Domnului i S’a arãtat într’o flacãrã de foc, care ieșea din mijlocul unui rug. Moise s’a uitat; și iatã cã rugul era tot un foc, și rugul nu se mistuia deloc. Moise a zis: „Am sã mã întorc sã vãd ce este aceastã vedenie minunatã, și pentru ce nu se mistuie rugul.”Domnul a vãzut cã el se întoarce sã vadã; și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului, și a zis: „Moise! Moise!” El a rãspuns: „Iatã-mã!” (Exod 3:2-4)
Probabil va puneti intrebarea ce o fi avut Moise cu sarbatoarea lui Isus de astazi sau ce o fi avut vremurile Imperiului Egiptean de atunci cu vremurile Uniunii Europene de acum. O sa spuneti ca a cam trecut timpul, e o tranzitie totusi, ne-am modernizat, am creat cai ferate si am tras linii aeriene. Dar eu va spun ca singurul lucru prin care ne mai poate uimi Dumnezeu astazi e acest Prunc nascut Isus Hristos.
De-a rindul anilor multi au dorit sa Il distruga, a vrut sa o faca Imparatul Irod, marele preot, unii ucenici, invatati si oameni simpli.
IMG_2274Astazi in SUA unele companii scriu pe felicitarea de craciun, Marry Xmas in loc de Marry Christmas. Acest (X) inseamna fiecare din noi, adica felicitari cu sarbatoara ta personala(persoana x, Ion,Sergiu,Petru etc.), pe cind (Christ) inseamna Hristos, adica felicitari cu sarbatoarea lui Hristos. Si astazi unii incearca sa-L distruga cum au facut-o multi pe vremuri. Insa dati-mi voie sa va spun ca Hristos este si astazi rugul nepotolit, para nestinsa din fata lui Moise care nu se mistuie niciodata.
Mi-a atras atentia in mod special fapul ca Moise s-a intors sa vada. Pastea oile, era tirziu, trebuia sa mearga acasa si totusi sa intors.Oare ce avea sa insemne astazi Moise pentru noi daca mergea inainte gindindu-se la casa, nevasta si copii? Subiectiv fiind, raspund, nimic! Un singur pas facut de noi spre Dumnezeu inseamna alti zece facuti de El spre noi. Dumnezeu a vazut ce el se intoarce si la chemat.
IMG_2272Dumnezeu este Acelasi si astazi, orcine se intoarce spre El, este chemat de El. Cine trece pe neobservate la minunile Lui, nu are cum sa aiba parte de chemarea Sa.
Iti doresc ca la sarbatorile acesea de craciun, sa iti rupi privirea de la bucate,cadouri si petreceri si sa spui ca si Moise ” „Am sã mã întorc sã vãd….” ce sa vezi? sa vezi MINUNEA ACEASTA DE COPIL CARE ESTE ISUS!!!!
CRACIUN FERICIT SI LA MULTI ANII!!!!
Cu drag, Familia Druta
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s